• Egy Facebook posztból derült ki, hogy még bő fél évig várja a látogatókat a Gellért Gyógyfürdő. 

  • A szálloda felújítása ennél hamarabb elkezdődik.

Egy régóta várt fürdő- és szállodafelújítás veszi kezdetét 2022-ben. A patinás Gellért Gyógyfürdőt, valamint a vele egy épületegységet alkotó – de más tulajdonoshoz tartozó – Gellért szállót is felújítják. A szálloda sokáig a Danubius Hotels tulajdona volt, de 2019 nyarán eladták az Indotek Groupnak.

A vevő már ekkor bejelentette, hogy teljes körű rekonstrukciót fognak megvalósítani a műemléki védelem alatt álló hotelen. Az eredeti külső megmarad, de ötcsillagos szállodává fejlesztik a Gellértet.

A létesítmény fürdőegysége a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-hez tartozik. A gyógyfürdő már szintén megérett a felújításra. Ennek kapcsán Szűts Ildikó, a társaság vezérigazgatója ezt nyilatkozta a nyáron: „Már nincs lehetőség a halogatásra. Az épület alatti pince statikai állapota annyira leromlott, hogy teljes egészében alá kellett dúcolni. Az ikonikus hullámmedencét az idén már nem is indíthattuk el. A szálló tulajdonosa jövő év januárjában kezdene hozzá a felújításhoz, ezt megpróbáljuk márciusra kitolni, de az már az utolsó utáni határidő”. Azonban úgy tűnik, hogy ezt az utolsó utáni határidőt még sikerült egy kicsit tolni a fürdő esetében.

Ez a Gellért Gyógyfürdő Facebook posztjából derült ki, amiben az szerepel, hogy a vendégek 2022. május 31-ig még zavartalanul használhatják a gyógyfürdő szolgáltatásait. A nyár elején viszont a felújítás miatt egy időre bezárják a fürdőt.

Gellért Gyógyfürdő termálmedence

A hotelnél a felújítás előbb kezdetét veszi, ugyanis december elsején bezárnak. Itt írtunk arról, hogy milyen akciókkal búcsúztatják a Gellért szállót.

A ma ismert épületkomplexumot 1918-ban adták át, azaz már több mint százéves múltra tekinthet vissza. Annak idején Európa egyik legnevesebb gyógyszállójának számított a Gellért. Sőt, az 1926-ban megnyitott hullámfürdő az első ilyen attrakció volt a kontinensen.