• Az év elején kezdődött fürdőfejlesztés első újdonságát már karácsony előtt kipróbálhatják a vendégek.

  • Hamarosan megnyitják a felújított fedett fürdő három medencéjét.

A Zala megyében, azon belül is a szlovén határ közelében fekvő Lentiben egy nagyon jó kis termálfürdő működik. 1978-ban nyitották meg, az itt található termálvíz 1988-ban kapott gyógyvíz minősítést, 2016-ban pedig a gyógyhely címet is megszerezték. A Lenti Termálfürdőhöz kapcsolódóan az elmúlt években két jelentős fejlesztés is megvalósult, ugyanis 2016-ban egy vadonatúj négycsillagos szállodát, valamint egy fedett élményfürdőt adtak át.

Nagyjából egy évvel ezelőtt jelentették be, hogy egy állami támogatás révén újabb, több mint kétmilliárd forint értékű fejlesztés is megvalósulhat a fürdőben. A kivitelezést a ZÁÉV és a Szabadics Zrt. konzorciuma nyerte és idén év elején kezdetét is vette az építkezés.

A beruházás keretében megújul a főbejárat, az étterem, valamint a fedett fürdő. Jelentősen megnövelik a gyógyászati kapacitást és számos új kezeléssel is bővül majd a paletta. Ezek közé tartozik az oxigénterápia, a szén-dioxid szoba, az iszapfürdő, az antigravitációs kezelő és a krioszauna. Ennek köszönhetően több gyógyászati céllal érkező vendég érkezhet Lentibe és a tartózkodási idejük is növekedhet.

Szerencsére a kivitelezést ütemezve valósítják meg, így a beruházás teljes befejezését nem kell megvárni, az első újdonságot már idén átadják. A fürdő bejelentése szerint ugyanis a felújított fedett fürdő három medencéjét már idén, várhatóan december 22-én meg fogják nyitni. Ez azt jelenti, hogy a fedett medencekínálat gyógyvizes medencével, gyerekpancsolóval és tanmedencével bővül. A fedett úszómedence és a félig fedett hidromasszázs medence megnyitására még egy kicsit várni kell. Illetve a fürdő továbbra is a nyári bejáraton közelíthető meg.

A Lenti Termálfürdőbe látogató vendégek egyébként jelenleg is használhatják a fedett élményfürdőt, a szaunavilágot, a kültéri gyógymedencét és az energiaparkot.