• Végre ismét megnyitja kapuit a Bábolnán található termálfürdő.

  • Ez lesz az első téli szezonjuk, hiszen eddig csak 2020 és 2021 nyarán üzemelt a fürdő.

A vadonatúj Bábolna Strand- és Termálfürdőt 2020 nyarán adták át, majd szeptember elején be kellett zárni. Tavaly őszi újranyitást terveztek, de ezt a járványhelyzet felülírta, így csak az idei nyári szezonban tudták ismét megnyitni a fürdőt. Viszont a termálkúttal gondok adódtak, emiatt 2021 nyarán csak a strandmedence és a gyermekmedence állt a vendégek rendelkezésére, a strandszezon végén pedig bezárt a fürdő.

Október elején a település polgármestere jó hírt közölt: sikerült a termálkút felújítása. A vízhozam a duplájára nőtt és a kút melegebb vizet ad, mint korábban. Akkor a szükséges munkálatok elvégzését követően november végére becsülték a termálfürdő újbóli nyitását. Ehhez képest végül csak egy kisebb csúszás történt, ugyanis ma bejelentették, hogy december 4-től kezdődően ismét látogatható a fürdő.

A hét minden egyes napján várják majd a fürdőzőket Bábolnán. Hétfőn, kedden, csütörtökön 10 és 16 óra között, szerdán és pénteken 16 és 22 óra között. A fürdő hétvégén és ünnepnapokon 10 és 20 óra között tart nyitva.

Már ismertek az új jegyárak is. Egy egész napos felnőtt belépő 2500 forintba, szaunahasználattal 3500 forintba kerül. Nyugdíjasoknak, gyerekeknek, diákoknak 1800 forint a napi belépő, amennyiben pedig a szaunát is használnák, akkor 2800 forintot kell fizetniük. Szerdánként és péntekenként (amikor 16 órakor nyitnak) csak szaunás jegyet lehet váltani.

Bábolna termálfürdő termálmedence