• A vártnál is több vendég kereste fel tavaly a Gyulai Várfürdőt, az év végi vendégforgalom kimondottan erős volt.

  • Számos energiahatékonysági beruházást megvalósítanak a fürdőben, ezek elegendőek lehetnek ahhoz, hogy ne kelljen szűkíteni a szolgáltatásaik körét.

A turizmus szempontjából az utolsó „békeévnek” számító 2019-ben 612 ezer vendég kereste fel a Gyulai Várfürdőt. 2022-re az volt a céljuk, hogy a vendégszámuk meghaladja az 550 ezret. Ezt sikerült bőven megugrani, hiszen 574 ezren kerestél fel a létesítményt. Ráadásul a tavaly decemberi vendégforgalmuk meghaladta még a 2019 decemberit is.

A fentiekről Kun Miklós, a Gyulai Várfürdő ügyvezető igazgatója beszélt a Gyula Televíziónak. A szakember bízik abban, hogy a vendégforgalomnak ez a lendülete kitart 2023-ban is.

Gyulán nem tervezik a fürdő jelenlegi szolgáltatási körének a csökkentését. Azt remélik, hogy az energiahatékonysági intézkedések elegendőek lesznek a fenntartható működéshez. Kun Miklós szerint ugyanakkor tény, hogy nehéz időszak előtt állnak. A legfontosabb most a túlélés, hiszen a Várfürdőtől függ az egész város turizmusa.

Szóba került az is, hogy előnyös lehet a Széchenyi Pihenő Kártya alszámláinak a megszűnése. A korábbi szálláshely-, vendéglátás-, valamint szabadidő-alszámlára gyűjtött összegek összeadódnak, és bármelyik célra el lehet költeni a pénzt, ami gyorsabbá, egyszerűbbé teszi a kártya felhasználását. Az ügyvezető szerint a kártya miatt már eddig is sok olyan turista érkezett Gyulára, akik máskülönben nem keresték volna fel az üdülőhelyet. A fürdőbelépőért egyébként a belföldi vendégeknek nagyjából az ötöde fizetett eddig SZÉP-kártyával.

Több energetikai korszerűsítés is zajlik a fürdőben. Ezek révén a jövőben megoldható lesz, hogy a termálhő révén fűtsék az épületeket, illetve a versenyuszoda vizének melegítésénél is ki fogják váltani a gázfűtést és napelemeket is telepítenek.

Érdemes megnézni a Gyula Televízió videóját, mert további fejlesztéseket is megemlítenek: