• A kedvező időjárásnak köszönhetően erős vendégforgalommal indult az év a Hévízi Tófürdőben.

  • A látogatókon belül egyre több a fiatal, sokan prevenciós céllal látogatják a gyógytavat.

  • 2023-ban is lesz Holdfényfürdő rendezvény.

A Hévízi Televízió tudósítása szerint az elmúlt esztendőben több mint 600 ezer vendég kereste fel a Hévízi Tófürdőt. A fürdőzők többsége magyar volt, a külföldiek között pedig egyre több a cseh vendég. 2022-ben nőtt a gyógyászati kezelést igénybe vevők száma is. Az év első hetében is sok vendég látogatott el a Tófürdőbe, amiben a kedvező, kora tavaszi időjárásnak is szerepe volt.

Érdekes trend, hogy évről évre több fiatal érkezik Hévízre. Dr. Holléné dr. Mándó Zsuzsanna, a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház főigazgatója ezt örömteli tendenciának tartja. A fiatalabb korosztályt igyekeztek tavaly sportprogramokkal, éjszakai fürdőzéssel is bevonzani.

Szintén kedvező fejlemény, hogy a fiatal és középkorú korosztály jellemzően egészségmegőrzés céljából keresi fel a gyógyvizű tavat. Számos betegséget ugyanis könnyebb megelőzni, mint a már kialakult problémát kezelni.

A helyi televízió tudósításában elhangzott az is, hogy idén is jelentkeznek majd sportrendezvényekkel, tematikus napokkal. Valamint ismét megrendezik a Holdfényfürdő néven már tavaly is nagy sikert aratott éjszakai fürdőzésüket.

A Hévízi Televízió videójában egy fürdővendég is elmondja a véleményét: