• Egy Somogy megyei gyógyfürdő a mai naptól újra várja a vendégeket.

  • Három termálfürdőben viszont karbantartási szünet veszi kezdetét.

A Somogy megyei Marcaliban működő gyógyfürdőben a december 19-én kezdődött üzemszünet mostanra ért véget. Azaz január 9-től ismét várják a vendégeket 10 és 19 óra között. Szintén ehhez a fürdőhöz kapcsolódó jó hír, hogy 500 millió forintos fejlesztési támogatást nyertek.

Több más fürdőben azonban karbantartási, illetve az energiaválság miatti üzemszünet veszi kezdetét. Ezek közé tartozik a Miskolctapolca Barlangfürdő, ahol nemcsak a fürdőrészleg, hanem az Aquaterápia gyógyászati szolgáltatásai is szünetelnek a mai naptól. A legjobb forgatókönyv szerint már január végén újranyit a Barlangfürdő, azonban – ahogy írtuk – erről majd január 19-én születik meg a végleges döntés.

Az elmúlt években már hagyománnyá vált a Barlangfürdőben rendezett szárazlábas túra, amit mindig az év elejei karbantartási leállás végére időzítenek. Ezeket a bejárásokat idén is megtartják, január 20-án, 21-én és 22-én. Ekkor idegenvezető kíséretében járhatók be a barlangrészek, a víz nélküli medencék. A túra díja fejenként 1700 forint és előzetes regisztráció szükséges, erről minden további információt megtalálnak a fürdő honlapján.

Január 9-től zárva tart a Csongrádi Gyógyfürdő. Szerencsére azonban már az újranyitás tervezett ideje is ismert: február 10., ami egy pénteki nap lesz. A bérletek érvényessége a zárvatartás idejével meghosszabbításra kerül.

Nyíregyháza egyetlen talpon maradt fürdőjét, a sóstógyógyfürdői Aquarius élményfürdőt is bezárják pár hétre. A fürdőben január 9. és február 2. között elvégzik a szükséges karbantartási munkálatokat. Amennyiben minden jól megy, akkor a Csongrádi Gyógyfürdőhöz hasonlóan február 3-án nyitnak újra. Ugyanakkor elképzelhető, hogy az energiaárak miatt tolódni fog az újranyitás, de legkésőbb március 30-ig megnyitják az élményfürdőt. Az pedig még január folyamán kiderül, hogy szükség lesz-e az üzemszünet meghosszabbítására.

Az viszont jó hír, hogy az Aquarius fürdőgyógyászatán majd csak egy rövidebb leállás lesz: január 16. és 19. között tartanak zárva, január 20-án nyitnak.

Az elmúlt heti fürdős hírösszefoglalónkat itt olvashatja.