• Mostanában csupa jó hírt hallani a Somogy megyei Marcali termálfürdőjéről.

  • Idén megkapták a gyógyfürdő minősítést és ma kiderült, hogy 500 millió forintos támogatásban is részesülnek.

Egészen friss hír, hogy egy Somogy megyei kisváros, a Balaton délnyugati részétől 14 kilométerre fekvő Marcali fürdője fejlesztési támogatást fog kapni. A Marcali Portál beszámolója szerint ugyanis nettó 500 millió forint támogatásban részesül Marcali Város Önkormányzatának „A Marcali Fürdő és Szabadidőközpont komplex turisztikai fejlesztése” című pályázata.

Ezt pedig azt jelenti, hogy a jövő évben elkezdődhet a termálfürdő szolgáltatásainak bővítése, a meglévő medencék és gépészeti elemek felújítása. A projekt az Európai Unió és Magyarország Kormánya támogatásával valósul meg 85-15 százalékos arányban.

Ahogy még novemberben írtuk, az év eddigi részében két fürdő kapta meg újonnan a gyógyfürdő minősítést, ebből az egyik a Marcaliban működő termálfürdő. Az itt feltörő termálvíz egyébként már régebben megszerezte a gyógyvíz minősítést is. Nátrium-hidrogénkarbonátos, kloridos gyógyvízről van szó, ami a hivatalos javallatok szerint reumatikus térd-, csípő- és gerincízületi bántalmak, egyes nőgyógyászati megbetegedések és idegrendszeri panaszok kezelésére alkalmas.

Marcali Gyógyfürdő egyik gyógymedencéje

A marcali fürdőben nyáron szabadtéri gyógymedence, termálmedence, sportmedence, tanmedence, gyermekpancsoló is a vendégek rendelkezésére áll. A szezonon kívüli időszakban a fedett részleg szolgáltatásai várják a fürdőzőket: úszómedence, tanmedence, gyógyvizes medence, jacuzzi és szaunavilág. Az ugyanakkor fontos tudnivaló, hogy a téli szünet idején ne tervezzék a Marcali Fürdő felkeresését, mert december 19. és január 8. között zárva tartanak.