• A téli tanítási szünet idején újabb medencével bővül a Zsóry Gyógyfürdő és a Zalakarosi Fürdő kínálata.

  • Mezőkövesden egy kinti élménymedencét, Zalakaroson az egyik szabadtéri gyógymedencét üzemelik be.

Egymástól 300 kilométerre található a mezőkövesdi Zsóry Gyógyfürdő és a Zalakarosi Fürdő, de majdnem egyszerre jelentettek be egy medencével kapcsolatos újdonságot a téli szünet idejére. Mindkét fürdőben plusz egy szabadtéri medencével bővül a téli választék.

A Zsóry Gyógyfürdőben december 23. és január 8. között fog üzemelni a fedett fürdő melletti szabadtéri élménymedence. Ezt nem gyógyvízzel töltik, így akár gyerekek is használhatják, ahogy a két beltéri pancsolómedencét is. Magyarán családosoknak is jó ünnepi kirándulási célpont lehet a mezőkövesdi fürdő.

A fürdőben a most nyíló medencén felül a fedett részleg három, különböző hőfokú vízzel töltött gyógymedencéje, a fedett részleg melletti gyógymedence, a szabadtéri nosztalgia gyógymedence, az említett két gyermekpancsoló és a pezsgőmedence üzemel. Bár a fedett élményfürdő és az uszoda jelenleg nincs nyitva, de igazából még ez is egész jó medencekínálatot jelent.

Szabadtéri élménymedence a Zsóry Gyógyfürdőben

A Zalakarosi Fürdőben pedig december 26-tól nyitják meg a gyógy- és termálvilághoz tartozó szabadtéri gyógymedencét. Ez jó kis medence, nagyon hasonló a szezonban üzemelő strandi gyógyvizes medencéhez. Azonban normál esetben nem üzemel egész évben, hanem csak kora tavasztól november elejéig, de sokan kedvelik, ezért remek hír, hogy megnyitják. Így akár szabadtéren is élvezhető lesz Zalakaros kitűnő kénes gyógyvize.

Zala megye Zalakaros gyógyvíz