• A hét egyes napjain extra kedvezménnyel várja a nyugdíjas vendégkört több termálfürdő.

  • Ezek között akad olyan, ami a hónap végéig és olyan is, ami egész évben érvényes.

A hazai termálfürdők döntő többsége a jegyek és bérletek árából kisebb-nagyobb kedvezményt kínál a nyugdíjas vendégkör számára. Néhány fürdő azonban a hét egyes napjain még ennél, a kedvezményes árnál is nagyobb árengedményt biztosít.

Érdemes ezekről tudni, hiszen egyes fürdőkben az akciós napokon akár 50 százalékkal is olcsóbbak a nyugdíjas belépők. A lenti kedvezmények között akadnak szinte állandó jelleggel igénybe vehető napi akciók, illetve olyanok is, amelyek csak rövidebb ideig érvényesek. Arra viszont mindig figyeljenek, hogy a kedvezmény igénybevételéhez vigyék magukkal a nyugdíjfolyósítótól kapott igazolványukat. Azért kérik ezt a fürdők, hogy a kedvezményt csak a hazai nyugdíjasok vehessék igénybe.

Egy olyan kedvezménnyel kezdjük, ami hamarosan lejár. A Berekfürdői Gyógyfürdő ugyanis januárban szerdánként 1700 forintért kínálja a nyugdíjas napijegyeket. Ez a lehetőség már csak január 25-én lesz érvényes.

A celldömölki Vulkán Gyógyfürdőben jelenleg a szerdák és a péntekek akciósak a nyugdíjasok számára. Ez azt jelenti, hogy ezen a két napon 1350 forintért válthatnak fürdőbelépőt.

A kisvárdai Aquacinema állandó napi nyugdíjas kedvezménye csütörtökönként érvényes. Ezeken a napokon 3200 forintba kerül a nyugdíjas napijegy.

Szintén állandó napi kedvezményt kínál a szenior korosztály számára a ráckevei Aqua Land Termálfürdő, náluk hétfőnként és csütörtökönként 10 százalékkal olcsóbbak a nyugdíjas belépők.

A pápai Várkertfürdő hétfőnként és csütörtökönként 50 százalékos árengedményt biztosít a nyugdíjas jegyek árából. Az akció május 31-ig érvényes a hétfőre és a csütörtökre eső ünnepnapok kivételével.

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő kapcsán azért azt is meg kell említeni, hogy alapból is igen jelentős kedvezményt biztosítanak a nyugdíjasok számára. Amíg a teljes árú napijegy hétköznap 5990 forint, addig ugyanez nyugdíjasoknak 3600 forint. Hétvégén a teljes árú belépő 7200 forintba kerül, a nyugdíjas jegy pedig 4300 forintba. A hétköznapi nyugdíjas jegyárból kínálnak keddenként még további 50 százalékos árengedményt. Azaz a hét második napjain 1800 forintért válthatnak belépőt a nyugdíjasok. A keddi akció az iskolaszünetek és a kiemelt időszakok kivételével minden kedden érvényes.

Sárvár szabadtéri termálmedence

A székesfehérvári Árpád Fürdő állandó kedvezménye, hogy hétfőnként a nyugdíjasok számára 3800 forintba kerül a belépő (5800 forint helyett). Ezt mondjuk csak azoknak a nyugdíjasoknak érdemes igénybe venni, akik nem Fehérváron élnek, ugyanis a helyi nyugdíjasok számára hétköznap 2900 forintba, hétvégén 3300 forintba kerül a belépő.

Nem teljesen illeszkedik a fenti sorba, mert nem egy adott napra érvényes kedvezményről van szó, de érdemes róla tudni. A Cserkeszőlő Fürdő és Gyógyászati Központ ugyanis még január végéig kedvezményes áron kínálja a napi belépőket. A nyugdíjas (és diák) belépők ebben az időszakban 2890 forint helyett 2400 forintba kerülnek. A teljes árú belépőkre is vonatkozik az akció: 3590 forint helyett 2900 forintba kerül a jegy.

Itt olvashat egy 60 év felettiek körében végzett gyógyfürdős orvosi kutatásról.

Az éjszakai fürdőzésekről itt olvashat.