• Már nem kell sokat várni a Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn található Aquarius Élményfürdő újranyitására.

  • Február 3-tól ismét látogatható a fürdő, a gyógyászati részlegük pedig jelenleg is üzemel.

Tegnap óta nyitva tart a Miskolctapolca Barlangfürdő. Jövő héten pedig egy újabb fürdő nyitja meg a kapuit, ahol a miskolctapolcai társához hasonlóan szintén január 9-én kezdődött karbantartási szünet.

A nyíregyházi Aquarius Élményfürdő esetében az üzemeltető társaság ekkor kezdett neki a szükséges munkálatoknak, ebbe beleértve a gépészeti rendszerek karbantartását és fertőtlenítését, a burkolatok javítását, valamint a finn szauna felújítását.

Az Aquarius Élményfürdő esetében korábban nem volt teljesen biztos az újranyitás dátuma. Január elején egy optimista és egy pesszimista verziót közöltek. Az utóbbi esetén – amennyiben nagyon kedvezőtlenül alakultak volna az energiaárak – a karbantartást követően nem nyitott volna ki egyből a fürdő. A nyitás legkésőbbi időpontjaként március végét jelölték meg.

Azonban szerencsére az optimista változat jött be, így – a város polgármesterének közlése szerint – február 3-án, jövő hét pénteken reggel 9 órakor ismét megnyitja kapuit az Aquarius.

Fontos tudni, hogy a leállás elsősorban a fürdőrészleget érintette. Az Aquarius gyógyászatán csak egy rövidebb üzemszünet volt január 16. és 19. kötött, azaz itt jelenleg is elérhetők a kezelések.

Nyíregyháza Aquarius éjszakai fürdőzés

A nyíregyházi élményfürdő újranyitását követő héten, február 10-én pedig majd egy másik létesítmény, a Csongrádi Gyógyfürdő is megnyitja kapuit, erről korábban itt írtunk. Az éjszakai fürdőzésekről itt olvashat.