• Közel tízéves működést követően bezárták a Paksi Gyógyfürdőt.

  • A tulajdonos önkormányzat nem akarja tovább működtetni, de annak a lehetőségét nem zárták ki, hogy egy külső befektető később újranyissa a fürdőt.

2014 óta működött egy kisebb gyógyfürdő a Paksi Gyógyászati Központ keretén belül. Takarékossági okokból azonban tavaly decemberben bezárták a gyógyfürdőt, illetve azóta nem érhetők el a fürdőgyógyászati kezelések sem.

Egy februári rádióinterjúból derült ki, hogy továbbra is zárva marad a gyógyfürdő. A város alpolgármestere akkor lényegében arról beszélt, hogy magának a fürdőnek a koncepciója volt elhibázott. Szálláshelyek, kiegészítő szolgáltatások nélkül esély sem volt a rentábilis működtetésre. A jelenlegi helyzetben pedig már több százmillió forintos költséget jelentene éves szinten a fenntartása.

A Teol.hu beszámolója szerint a szerdai paksi képviselő-testületi ülésen véglegesítették a fürdő bezárását. Módosították ugyanis a Paksi Gyógyászati Központ alapító okiratát a gyógyfürdő szolgáltatás megszüntetése miatt.

A gyógyfürdő épületének későbbi hasznosításával kapcsolatban a polgármester közölte: szeretnék megtartani az épület gyógyászati funkcióját, egyes részeibe kisebb átalakításokat követően bizonyos szakrendeléseket telepítenének. A medencetérrel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy az önkormányzat semmiképpen sem szeretné saját fenntartásban működtetni azt a későbbiekben sem.

Szabó Péter, Paks polgármestere azért nyitva hagyta a lehetőséget a jövőre nézve: szerinte ha lenne olyan befektető, aki fantáziát lát a gyógyfürdő hasznosításában, és hajlandó bizonyos beruházásokat véghez vinni, azt nyereségesen is működtetni tudná.

Viszont a polgármester is megismételte a korábban elhangzottakat, amely szerint már a fürdő megépítésekor olyan szolgáltatásokat kellett volna a gyógyfürdő mellé telepíteni a szaunától kezdve az élményelemekig, amelyek jelentős bevételt generálhattak volna. Példaként Mórahalmot említette, ahol a profitot termelő szolgáltatások miatt a helyi önkormányzatnak csupán egymillió forintot szükséges mellé tennie havonta, míg Paksnak ez háromszázmillió forint kiadást jelentett évente.