• Jövő szombattól újra várja vendégeit a minősített gyógyvízzel rendelkező Tápiószentmártoni Strandfürdő.

  • Bár emelkedtek az áraik, de még így is az olcsóbb fürdők közé tartoznak.

Pest megye keleti részén található Tápiószentmárton nagyközség, ahol egy szezonálisan üzemelő, kizárólag szabadtéri medencékkel rendelkező termálstrand is működik. A strandidény nem korlátozódik pusztán a nyári hónapokra, májusban nyitnak és majd szeptember közepén zárnak.

A szezonkezdet idén május 20-án, azaz jövő szombaton lesz. 34-36 Celsius-fokos gyógyvízzel töltött medence, 30-32 Celsius-fokos strandmedence és egy gyermekmedence jelenti majd a választékot. Várhatóan június 17-től pedig a hűvösebb vizű, azaz 25-28 Celsius-fokos úszómedencével bővül a kínálat. Mindezeken felül játszótér, sportpálya, büfé is várja a fürdőzőket.

A strandfürdő egyik különlegességét jelenti, hogy a termálvizük 2004-ben megkapta a gyógyvíz minősítést, amit 2021-ben megerősítettek. Tápiószentmártonban alkáli-hidrogénkarbonátos, kloridos gyógyvíz tör fel, ami mozgásszervi betegségek, továbbá sérülések utókezelése, egyes bőr- és nőgyógyászati problémák esetén ajánlott, de kedvező hatása van az idegrendszerre is.

Nemrég közölték az idei belépőárakat is. Tavaly a napi egyszeri belépésre jogosító felnőtt belépő 1500 forintba került, a 2023-as strandidényben ez 2000 forint lesz. A fürdők többségében olyan jelentős áremelés történt az elmúlt egy évben, hogy ez az ár is a legkedvezőbbek közé tartozik.

Ráadásul többféle kedvezmény is igénybe vehető. A 65 év felettiek, illetve a 3-18 évesek 1400 forintért válthatnak belépőt. A 2 felnőtt, 2 gyermek esetén érvényes családi belépő ára pedig 5300 forint, további gyermekenként 1000 forint. Napi többször belépésre jogosító belépőt is kínálnak kicsit drágábban, de a nyitvatartás utolsó két órájában egy olcsóbb jegyet is lehet vásárolni 1200 forintért. A helyi állandó lakosoknak hétköznapokon nagyvonalú, 50 százalékos árengedményt biztosítanak.

Tápiószentmárton Termálstrand

Nemrég az egyik budapesti termálstrand nyitási dátumát is bejelentették, erről itt írtunk.

Fürdőtipp: szintén hangulatos kis termálfürdő található a Balaton közelében, Csiszta Fürdőről itt olvashat bővebben. A Vas megyei Bükfürdő is megér egy kirándulást.