• A héten újabb termálfürdőket nyitottak meg és további újranyitásokat is beharangoztak; zárva marad az egyik nyíregyházi gyógyfürdő; összegyűjtöttük az aktuális fürdőgyógyászati kedvezményeket; nem mindegyik fürdőben drágultak sokat a belépők.

  • Itt a heti fürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról.

Egy jó kis szabadtéri medencés gyógyfürdő újranyitásával indult a hét. Május 2-a óta ugyanis újra várja a vendégeket a Kabai Gyógyfürdő, ahol fürdőgyógyászati kezelések is elérhetők. Május 5-én, azaz pénteken nyitották meg a Tiszaföldvári Strandfürdőt. Ez is szabadtéri medencés fürdő, ahol egyelőre négy termálmedence jelenti a választékot, de majd a nyári tanítási szünet kezdete táján beüzemelik a pancsolómedencét és az úszómedencét is.

Még nem tudni, hogy pontosan mikor, de idén megnyitják a nagykállói Nap Strandot is. Ugyanakkor arra kell számítani, hogy nem lesz elérhető a korábban megszokott medencekínálat.

Még mindig a strandnyitásoknál maradva, kiderült a napokban, hogy hamarosan újranyithat Miskolcon a Selyemréti Strandfürdő, valamint a Miskolctapolcai Strandfürdő is. Erről itt olvashat további részleteket.

Közelegnek a budapesti strandnyitások is. Az állandó fürdők többségében már május folyamán megnyitják a strandi medencéket, a Római Strandfürdő és a Pünkösdfürdői Strandfürdő nyitása pedig június közepe táján várható.

Május első napján árat emelt az Igali Gyógyfürdő, de az kellemes meglepetés volt, hogy messze az infláció alatt drágultak a belépők árai. Itt pedig összefoglaltuk, hogy a Hungarospa múlt héten megnyitott strandfürdőjében idén milyen árakra számítsunk.

Egyes fürdőkben akciós áron érhetők el a támogatott fürdőgyógyászati kezelések. Napi négyféle kezelést akár ezer forint alatti áron is kihozhatunk. Itt olvashatja el, hogy hol van erre lehetőség.

A végére pedig egy kevésbé jó hír: úgy tűnik, hogy idén zárva marad a nyíregyházi Júlia Fürdő. Viszont a sóstógyógyfürdői Tófürdőt és a Parkfürdőt hamarosan újra megnyitják.

Olvassa el az előző heti termálfürdős hírösszefoglalónkat is.