• Egyelőre három medencével és gyógyászati kezelésekkel várja vendégeit a Kabai Gyógyfürdő.

  • Mostantól már hosszabb nyitvatartással üzemel a szabadtéri medencés fürdő.

Debrecentől nagyjából 40 kilométerre, Hajdúszoboszlótól 20 kilométerre található Kaba. Itt egy egész évben üzemelő kis gyógyfürdő működik, ahol gyógyászati kezelések is elérhetők. Egy hónapig a vendégek nélkülözni kényszerültek a fürdő szolgáltatásait, ugyanis április 1-je óta, karbantartás miatt zárva voltak.

A létesítmény tulajdonképpen már május 1-jén megnyitott, mert hétfőn Végh Antal néhai úszóedző tiszteletére – halálának 40. évfordulója alkalmából – emlékúszást tartottak, valamint egy emléktáblát is átadtak. A normál működés ugyanakkor mától vette kezdetét.

Jelenleg két gyógyvizes medence és úszómedence áll a vendégek rendelkezésére, a gyermekmedencét majd később fogják megnyitni. Hosszabb a nyitvatartás, mint a korábbi téli szezonban, azaz hétfőtől péntekig, 9 és 20 óra között várják a fürdőzőket.

A jegyárak nem változtak, egy felnőtt napijegy 2000 forintba, diákoknak és nyugdíjasoknak 1500 forintba, gyerekeknek 1200 forintba kerül. 16 óra után olcsóbb belépők is válthatók, továbbá a helyi lakosoknak is kedvezményt biztosítanak.

Kabán alkáli-hidrogénkarbonátos gyógyvíz tör a felszínre, amely összetételénél fogva mozgásszervi, elsősorban csípő- és térdízületi betegségek kezelésére alkalmas. A fürdőben elérhető fürdőkezelések közé tartozik az orvosi gyógymasszázs, a víz alatti vízsugármasszázs, a víz alatti csoportos gyógytorna, valamint az elektroterápiás kezelések.

Kaba gyógyfürdő gyógymedence

A legújabb hazai gyógyvizekről itt olvashat.