• A tavaly ősszel bezárt nyíregyházi Júlia Fürdőt idén már biztosan nem nyitják újra.

  • Ugyanakkor az Aquarius Élményfürdőben kedvező szaunázási lehetőséget biztosítanak és hamarosan nyitnak a sóstógyógyfürdői szezonális strandok.

A Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. tájékoztatása szerint a nyíregyházi Júlia Fürdőt a 2023-as év folyamán nem nyitják meg. „Döntésünket hosszas mérlegelés után hoztuk meg, mivel tisztában vagyunk azzal, hogy a Júlia Fürdő Nyíregyháza tradicionális, sokak által kedvelt fürdője, és sorsa komoly érdeklődésre tart számot” – olvasható a társaság közleményében, amiben kifejezetten cáfolják azokat a pletykákat is, amelyek szerint Nyíregyháza eladta volna, vagy eladni tervezné a Júlia Fürdőt.

Mint ismeretes, 2022. október 10-től az energiaárak drasztikus emelkedése miatt kénytelenek voltak határozatlan időre üzemen kívül helyezni a Júlia Fürdőt. Az energiaárak azóta ugyan mérséklődtek, de a villamosenergia ára a vállalat számára még mindig a korábbi ár négyszerese, a távhő ára pedig a jelenleg ismert árak szerint a korábbiakhoz képest nyolcszorosa lenne ősztől a fűtési szezonban. Mindezek mellett a fürdőben a biztonságos és színvonalas vendégfogadáshoz több tízmillió forint értékben karbantartási munkákat is el kellene végezni.

„Ezek a költségek a kiadások olyan drasztikus mértékű megemelkedését eredményeznék, amit az üzemeltetés során nem lehetséges kigazdálkodni, így a társaság működőképességének megőrzése céljából a fent leírt intézkedést kényszerülünk fenntartani. A Júlia Fürdő megnyitásához az említett karbantartási munkák mellett több, igen jelentős építési-, és energetikai beruházást is el kell majd végezni, ezekre akkor nyílik lehetőség, amint megnyílnak az ehhez szükséges pályázati források” – írják.

A Júlia Fürdő többek között híres szaunakedvelő közönségéről is. Ezért kedvezményes szaunázási lehetőséget biztosítanak az Aquarius Élményfürdőben május 3-tól. Csökkentik a 17 órától érvényes szaunás belépők árait, valamint átszervezik az ingyenes szaunaprogramok időpontjait is, hogy 17 óra után zavartalanabb legyen a szauna használata.

Ennek értelmében a 17 órától érvényes szaunás belépők ára nyíregyházi lakosok esetében 5500 forintról 4500 forintra mérséklődik, míg a nem nyíregyházi lakosok esetében 6900 forintról 5900 forintra. A szaunaprogramok továbbra is szerda, péntek és szombati napokon kerülnek megtartásra, de a korábbiakkal szemben 15:30, 16:30, és 18:30-as kezdettel. A 17 órától váltható szaunás belépőjegyekkel a korábbiakkal szemben az Aquarius Élményfürdő valamennyi medencéje és élményeleme korlátozás nélkül használható.

Nyíregyháza Júlia Fürdő nyakzuhany

A Júlia Fürdőben esetlegesen korábban megvásárolt, de még fel nem használt belépőjegyeket, bérleteket, és ajándékutalványokat változatlanul elfogadják, illetve a Júlia Fürdőben korábban előre megváltott úszóbérletek az Aquarius Élményfürdő nyitvatartási idejében alkalmanként plusz 1000 forint belépődíj megfizetése mellett használhatók fel fürdőszolgáltatás igénybevételének céljából. Illetve a bérlet tulajdonosának kérésére a még fel nem használt alkalmak arányos díját a társaság székhelyén, Nyíregyháza, Szódaház utca 18 sz. alatt, hétfőtől – péntekig, 08.00 – 15.30 óra között továbbra is visszatérítik.

Nyíregyháza szezonálisan működő fürdői hamarosan megnyitnak. A Tófürdő nyitását 2023. május 13-án, szombaton, míg a Parkfürdő nyitását 2023. június 9-én, pénteken tervezik.