• A hosszú hétvégén számos újabb fürdő megnyitotta kapuit, valamint sok helyen bővült a medenceválaszték; nagykunsági fürdőtipp; gyorsan felismerték a hajdúszoboszlói termálvíz gyógyhatását; találhat-e a MOL termálvizet?

  • Itt a heti termálfürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról.

Ez a hét sok fürdőben a szezonkezdésről szólt. Azaz némelyik szezonális termálfürdőt ezen a hétvégén nyitották meg, illetve sok helyen mostantól látogathatók a fürdők szabadtéri részei.

Így történt ez Zalakaroson, ahol tegnap óta három szabadtéri medencével bővült a kínálat. Utóbbiak közé tartozik a közkedvelt strandi gyógyvizes ikermedence is. Péntek óta látogatható a Jászárokszállási Termálfürdő is, ahol mostantól keddtől vasárnapig 10 és 19 óra között várják a vendégeket.

Bükfürdőn már húsvétkor is megnyitottak újabb szabadtéri medencéket. A mostani hétvégén pedig tovább bővült a választék, hiszen befejeződött a Szent Kelemen medence karbantartása, megnyitották a Négy Évszak medence Tavasz egységét, május közepe táján pedig a Nyár egységgel bővül a kínálat. A strandterület többi medencéjét a nyári tanítási szünet kezdetéig – az időjárás és a vendégforgalom függvényében – folyamatosan üzemelik majd be.

A Tiszaörsi Termálfürdőben a nyitvatartási idő bővül mostantól. Tavaly ősz óta ugyanis csak a hét utolsó három napján voltak nyitva, de május elsejétől átállnak a hétfőtől vasárnapig tartó nyitvatartásra. A berettyóújfalui Bihar Termálliget fürdőben pedig május első napján egyszerre bővül a nyitvatartás és a medenceválaszték. Utóbbi azt jelenti, hogy a gyógyvizes medencén felül nyit a Levente medence és a jacuzzi is. De valószínűleg már a vadonatúj fedett fürdő átadására sem kell sokat várni.

Május 7-re, anyák napjára hat budapesti fürdő egy akcióval készül. Ez azt jelenti, hogy páros belépőjegyek vásárlása esetén jelentős árengedményt biztosítanak. A lehetőségről itt olvashat bővebben.

Az Arcanummal együttműködésben készülő cikkeink sora is bővült a héten. A legfrissebb arról szól, hogy a hajdúszoboszlói gyógyvíz kedvező hatását már a víz feltörése után nem sokkal felismerték a szakemberek. Olyannyira, hogy két hónap sem telt el a termálvíz megtalálása és az első, ezzel kapcsolatos tudományos összejövetel között.

Ebben a cikkben pedig arról olvashat, hogy a MOL által felpörgetett kőolaj- és földgázkutatásoknak révén találhatnak-e újabb termálvízbázisokat az országban.

A végére pedig egy fürdőtipp: egy jó, de nem túl drága termálfürdő a Nagykunság szívében. Hol van? Itt megtudhatja.

Olvassa el az előző heti fürdős hírösszefoglalónkat is.