• Egész évben ajánlható azoknak, akik hatásos gyógyvizet keresnek, de a családos vendégek is megtalálják a számításukat.

  • Megér egy kirándulást, vagy akár többnapos üdülést is a Túrkeve Termálfürdő.

Szolnoktól keletre 50 kilométerre, Jász-Nagykun-Szolnok és Békés megye határán található Túrkeve. A kisvárosban az 50-es években találtak termálvizet, amire alapozva egy termálstrandot nyitottak, majd ezt később egy fedett részleggel bővítették.

A Nagykunság bővelkedik termálvizes fürdőkben, itt igazán komoly verseny zajlik a vendégekért. Amiben talán kiemelkedik ebből a sorból a Túrkevén működő fürdő, hogy a gyógyulni vágyóknak, illetve a vizes kikapcsolódást keresőknek – egész évben – egyaránt jó választás lehet, akár kisgyerekekkel együtt utazva is.

A túrkevei fürdő szabadtéri részén télen-nyáron működő gyógyvizes medence, valamint szezonálisan üzemelő úszómedence és élménymedence is található. A fedett részlegben két gyógymedence, valamint gyógyvizes gyógytorna és súlyfürdő medence, sportmedence, gyerekmedence, csúszdamedence, pezsgőmedence, továbbá egy Kneipp-taposó várja a fürdőzőket. Mindezeken túl játszóház és sószoba is a kínálat része.

A fürdőcsarnok egyébként nagyon jól átlátható, könnyű szemmel tartani a családtagokat. Szálláslehetőség is biztosított helyben, hiszen a termálfürdőhöz kemping kapcsolódik, valamint apartmanok és egy kis szálló is a vendégek rendelkezésére áll.

fedett fürdő Túrkevén

A Túrkevén feltörő termálvíz 1991-ben kapott gyógyvízminősítést. Ez egy jodidos, szulfátos, nátrium-hidrogénkarbonátos víz, jelentős metakovasav tartalommal. Alkalmas a reumatikus-, ízületi-, bőr- és nőgyógyászati betegségek kezelésére, különösen kedvező a műtéti és a baleseti utókezelés során, valamint a mozgásszervi betegségek megelőzésére. A javasolt fürdési idő egyhuzamban 20 perc, ami kis pihenést követően naponta többször ismételhető.

Annak ellenére, hogy a túrkevei fürdő hivatalosan nem rendelkezik gyógyfürdő minősítéssel, gyógyászati kezelések is a vendégek rendelkezésére állnak, akár az egészségbiztosító támogatásával is. Ezek közé tartozik az orvosi gyógymasszázs, a súlyfürdő, a tangentor, a szénsavas kádfürdő, a víz alatti gyógytorna, de szárazföldi torna és nyirokmasszázs is igénybe vehető.

Túrkeve gyógyvizes medence

A jegyárak nincsenek elszállva, a felnőtt napi belépő 3250 forint, diákoknak és nyugdíjasoknak 3000 forint. A kínált szolgáltatások fényében ez értékarányosnak mondható. Ráadásul 15 és 17 óra után olcsóbb belépőt is válthatunk és a családi belépőkre is jár árengedmény. A kisgyerekeseknek pedig azzal is igyekeznek kedvezni, hogy egészen 6 éves korig ingyenes a belépés.

Túrkeve Termálfürdő

További fürdős híreket, érdekességeket talál ide kattintva.