• Április 29-én megnyitják a Zalakarosi Fürdő strandját, ahol szombattól kezdődően három medence várja a fürdőzőket.

  • A teljes szabadtéri medencekínálat majd június 16-tól áll a vendégek rendelkezésére.

A hajdúszoboszlói Hungarospához hasonlóan Zalakaroson is hagyományosan május elseje táján nyitják meg a termálfürdő szabadtéri részét. Márpedig a szépen parkosított strandi terület a Zalakarosi Fürdő egyik nagy vonzereje. A strandnyitásra idén április 29-én, szombaton kerül sor.

Ilyenkor még nem érhető el a teljes szabadtéri medencekínálat. Egyelőre a gyógyvizes medence, a IV-es számú termálmedence és a sportmedence áll majd a vendégek rendelkezésére. Kiemelt időszakokban ez a strandi gyerekvilággal és a családi csúszdaparkkal is kiegészül. A kiemelt időszakhoz tartozik minden péntek, szombat, vasárnap és az ünnepnapok.

A többi medencét és szolgáltatást a következő hetekben folyamatosan nyitják meg, ahogy haladunk a főszezon felé. A teljes kinti medencekínálat a hét minden napján pedig majd június 16. és szeptember 3. között lesz elérhető.

Azért a strandi kínálaton felül is vannak még szabadtéri medencék Zalakaroson, hiszen az élményfürdő kinti medencéi egész évben várják a vendégeket, március 22. óta pedig a gyógykerti szabadtéri gyógyvizes medence is üzemel. Utóbbi egy 284 négyzetméteres, 34-36 Celsius gyógyvízzel töltött medence, ami nagyon kedvelt a gyógyulni vágyó vendégek körében.

Zalakaros gyógyfürdő

A jegyárak a strandnyitás kapcsán nem változnak, az fürdő árlistája a nyári tanítási szünetig érvényes. Aki esetleg régebben járt a Zalakarosi Fürdőben, annak érdemes tudni, hogy két évvel ezelőtt átalakították a jegyárak struktúráját. Régebben volt egy alap belépő, ami a strandra, illetve a fedett gyógyfürdőbe volt érvényes. Jelenleg viszont a belépő a strand, a fedett fürdő és az élményfürdő használatát is magában foglalja. A gyógy- és termálvilág részleg pedig kiegészítő jeggyel látogatható.