• Április utolsó hétvégéjén megnyitják a hajdúszoboszlói Hungarospa hatalmas területen fekvő strandfürdőjét.

  • Folytatják azt a hagyományt is, hogy a nyitó napon a Hungarosparty keretében ingyenes koncerteket tartanak.

A Hungarospa strandfürdőjét mindig a május elsejei hétvégén szokták megnyitni, ez alól csak a járványhelyzet által érintett 2020-as év jelentett kivételt, még 2021-ben is kinyitották a strandot május elején.

Idén erre április 29-én, szombaton kerül majd sor. Aznap késő délutántól kezdődően pedig a Hungarospartyt is megtartják. Ez azt jelenti, hogy 18:30-tól a mediterrán tengerpart medence hajószínpadán lesznek ingyenes koncerteket. Elsőként a Piruett Tánc Stúdió lép színpadra, majd jönnek sorban a sztárfellépők: Dancs Annamari, a Bonbon, Dér Heni és Paulina.

Első körben mindig az úgynevezett tradicionális strandrész medencéit nyitják meg. A nyári tanítási szünethez közeledve fokozatosan üzemelik majd be a többi medencét. Az Aquapark szolgáltatásait június 8-tól, a Prémium Zónát pedig majd június 17-től vehetik birtokba a fürdőzők.

Ami a jegyárakat illeti, a június 15-ig tartó előszezonban egy felnőtt strandbelépő 4300 forintba, a nyugdíjas napijegy 3600 forintba, diákoknak, gyerekeknek 3500 forintba fog kerülni. 3 éves korig pedig 300 forintért váltható regisztrációs jegy.

Tóth László rendszeresen készít remek videókat a Hungarospáról. Lent a tavalyi nyitónapon készített felvétele látható. Érdemes megnézni a videót már csak azért is, mert látható rajta, hogy ilyenkor mely medencéket nyitják már meg, illetve mi lesz még zárva.