• Néhány termálfürdőben a napokban kezdetét is vette a strandidény, sok helyen pedig a jövő héten nyitnak; olcsó somogyi fürdőtippek; újabb jó hír a Csiszta Fürdő kedvelőinek; üzemeltetőt váltó wellness hotel.

  • Itt a heti fürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról.

A hét elején megnéztük, hogy jelen állás szerint Somogy megyében hol találjuk a két legkedvezőbb jegyárat kínáló gyógyvizes fürdőt. Mindkét helyen 2200 forintba kerül egy felnőtt fürdőbelépő és ebből az árból még lehet faragni is. Itt olvashat az említett fürdőkről.

Somogynál maradva: kiderült, hogy a május elsejétől bevezetendő ország- és vármegyebérletek a kisvasutak közül egyedül a balatonfenyvesire lesznek érvényesek. Ez viszont azt is jelenti, hogy a Balaton partján fekvő település és Csisztafürdő állomás között is használhatjuk majd a bérleteket.

Sok fürdő már el is indította, vagy hamarosan indítja a strandszezonját. A Jászszentandrási Termálfürdő szombat óta már minden nap nyitva tart, jövő héten pedig a Kerekdombi Termálfürdőt is megnyitják, igaz egyelőre még csak hétvégenként. Április 22. óta már elérhető a Kiskőrösi Rónaszéki Fürdő teljes – főszezonon kívüli – kínálata is.

A Sárrét Kincse Püspökladányi Gyógy- és Strandfürdőben április 29-én startol az idény. Ez azt jelenti, hogy a két kinti termálmedencén felül a szabadtéri úszó- és tanmedencét is megnyitják. Ráadásul a fürdő jegyárai nagyon-nagyon kedvezőek.

A debreceni Aquaticum Strandfürdő idei nyitására még egy kicsit várni kell, de már tudni a pontos dátumot: május 27-én lesz a strandi nyitónap. A miskolci polgármester a héten harangozta be, hogy küszöbön áll a Selyemréti Strandfürdő és a Miskolctapolcai Strandfürdő nyitása, de ezeknél dátumot még nem közöltek.

Nagykállón viszont dilemmát jelent, hogy megnyissák-e egyáltalán a Nap Strandot. Hamarosan egy fürdőfejlesztés kezdődhet a strandfürdőben és több érv is szól amellett, hogy idén már nem éri meg kinyitni.

A ceglédi Hotel Aquarell üzemeltetését megpályáztatta és a szálló tulajdonosa és emiatt hamarosan új üzemeltetőhöz kerül a gyógyfürdővel szomszédos hotel. Itt találja, hogy melyik lánchoz tartozik júniustól a szálloda.

Olvassa el az előző heti termálfürdős hírösszefoglalónkat is.