• Somogyban két egészen eltérő jellegű gyógyfürdőben élvezhetjük a legkedvezőbb áron a gyógyvíz hatását.

  • Mindkét helyen csak 2200 forintba kerül egy teljes árú belépő.

Somogy kifejezetten gazdag gyógyvizekben, a megyében 15 darab gyógyvizet adó termálkutat tartanak nyilván és 6 fürdő rendelkezik gyógyfürdő minősítéssel. Gyakorlatilag a megye összes gyógyvizes fürdője kedvező áron látogatható, de megnéztük, hogy közülük most melyik kínálja a legolcsóbb belépőjegyeket.

Amennyiben kimondottan gyógyvizes fürdőt keresünk Somogyban, akkor két olyan helyet is találhatunk, ahol a felnőtt belépő mindössze 2200 forintba kerül. Ráadásul mindkét fürdőben elérhetők ennél is olcsóbb jegyek a diákoknak, nyugdíjasoknak, illetve a délután érkezőknek.

A Nagyatádi Gyógyfürdő országos szinten is a nagy múltra visszatekintő fürdők közé tartozik, a mai létesítmény elődjét az 1900-as évek elején nyitották meg. Klasszikus gyógyfürdőről van szó, minden egyes medencéjüket gyógyvízzel töltik. A fedett részen 34, 38 és 42 Celsius-fokos, szabadtéren pedig 30 és 35 Celsius-fokos vizű medencék jelentik a választékot. Ezek közül kiemelnénk a 42 Celsius-fokos beltérit, hiszen ennyire meleg vízzel töltött medencét kevés helyen találhatunk. A 30 Celsius-fokos kültéri medence pedig egy gyógyvizes úszómedence, ami szintén ritkaságnak számít.

A nagyatádi gyógyvíz elsősorban mozgásszervi, ízületi betegségeknél, csonttörések és sérülések utókezelésénél lehet hatásos. Ezen felül egyes nőgyógyászati problémák kezelésére is alkalmas. Ivókúra formájában gyomorsavtúltengés, emésztési zavarok, epebántalmak és székrekedés esetén javasolják a fogyasztását.

A felnőtt belépő 2200 forintba kerül, nyugdíjasoknak és diákoknak 1600 forintba. A helyi lakosoknak pedig ugyanezért a két jegytípusért 1600 és 1200 forintot kell fizetni.

Jelenleg inkább szerdától vasárnapig érdemes felkeresni a fürdőt, ugyanis hétfőnként a kinti medencéket délben, a bentieket már 14 órakor zárják. Keddenként pedig csak a gyógykezelésre érkezőket fogadják és ekkor a szabadtéri medencék sem használhatók.

Nagyatádi gyógyvíz gyógymedence

A patinás nagyatádi fürdővel ellentétben a kaposvári Virágfürdő egy modern, nagy fürdőkomplexum, ami több egységet foglal magában (gyógyfürdő, fedett élményfürdő, gyógyászat, wellness részleg, uszoda, szezonális strandfürdő). A gyógyvizes fürdőzésre vágyóknak pedig jó hír, hogy a gyógyfürdőjük külön, csak ide érvényes jeggyel is látogatható. Ennek révén pedig nagyon kedvező árat tudnak biztosítani.

A Virágfürdő gyógyfürdőjében 34, 36 és 38 Celsius-fokos gyógyvizes medencék közül választhatunk. Kaposváron nátrium-kloridos, hidrogénkarbonátos gyógyvíz tör a felszínre, ami jódot, brómot, fluoridot, metakovasavat is tartalmaz. A kaposvári gyógyvíz alkalmas a kopásos mozgásszervi problémák, krónikus ízületi gyulladások, egyes nőgyógyászati betegségek kezelésére, továbbá kedvező hatása van a baleseteket, idegsebészeti és ortopédiai műtéteket követő utókezelések során.

A felnőtt belépő 2200 forint, diákoknak és nyugdíjasoknak 1700 forint. 15 óra után délutáni belépő is váltható, felnőtteknek 1700 forintért, nyugdíjasoknak és diákoknak 1400 forintért.

Kaposvári termálfürdő

A legnépszerűbb támogatott fürdőgyógyászati kezelésekről itt olvashat.