• A húsvéti hosszú hétvégén közel 12 ezer vendéget fogadott a Bükfürdő Thermal & Spa.

  • Az ünnepi időszakban a vendégek döntő többsége Csehországból érkezett.

Nem volt túl kellemes a húsvéti időjárás, ennek ellenére a hosszú hétvégén rengeteg vendég látogatott el Bükfürdőre. Erről Cziráki László, a Büki Gyógyfürdő Zrt. nemrég kinevezett vezérigazgatója számolt be a Trió TV-nek.

A helyi televíziónak a vezérigazgató elmondta, hogy húsvétra megnyitották a nyári bejáratukat és több szabadtéri medencét is beüzemeltek. Telt ház volt a fürdő tavaly felújított kempingjében is, ahol 150 kocsibeálló és 10 mobilház található.

Bükfürdőn hagyományosan sok a cseh vendég, de még ennek fényében is meglepő volt, hogy a vezérigazgató elmondása szerint a húsvéti vendégek 80 százaléka Csehországból érkezett. Mindenesetre, ha olyan sikeres lesz a nyári szezon, mint a húsvéti időszak, akkor nagyon jó év elé néznek Bükfürdőn. Az előjelek optimizmusra adnak okot, hiszen Cziráki László elmondása szerint már most jól alakul a büki szálláshelyek nyári előfoglalása is.

Hamarosan zárul a szaunaidény. A fürdő szaunavilágában még két nagyobb rendezvényt tartanak április 22-én és 29-én. Ezen felül megemlítették a gyógyfürdő által a nyugdíjasok számára hirdetett akciót, a „Senior Szerdát” is. Ennek keretében szerdánként a nyugdíjas belépőt vásároló vendégek egy 500 forintos kupont kapnak ajándékba, amit aznap a fürdő vendéglátóegységeiben vásárolhatnak le. A szerdai kedvezmény a nyári strandszezon kezdetéig vehető igénybe.

Itt nézheti meg a Trió TV tudósítását: