• Az ország egyik legkülönlegesebb szabadtéri strandfürdője májusban nyitja meg a kapuit.

  • A szezonálisan üzemelő fürdőt tavaly közel 200 ezer vendég kereste fel.

Amennyiben az elődjét is ideszámítjuk, akkor már több mint 90 éves a debreceni Aquaticum Strandfürdő, hiszen a nagyerdei strandot 1932-ben nyitották meg. A 2000-es évekre azonban a szezonális strandfürdő már erősen megérett a felújításra, a régi létesítmény utoljára 2017-ben volt nyitva.

A megújult Aquaticum Strandfürdőt a pandémia első évében, 2020 júniusában nyitották meg. Tulajdonképpen nem felújítás történt, hanem egy teljesen új, látványos építészeti megoldásokat felvonultató fürdőt építettek a régi helyett. Nem véletlen, hogy számos építészeti elismerésben részesült már a strandfürdő, legutóbb idén év elején.

A fürdőzők is hamar megkedvelték az Aquaticum strandját. Az első – még nem teljes – strandszezonjában több mint 150 ezer, 2021-ben 170 ezer, az elmúlt esztendőben pedig 198 ezer vendéget fogadott a létesítmény.

A strandfürdő 8,5 hektáros területen fekszik, a 15 medencéjük együttes vízfelülete eléri az 5700 négyzetmétert. Igazi különlegességüknek számít a 12 méter magas napozóterasz. A medencekínálat minden vizes kikapcsolódási igényt kielégít, hiszen gyerekvilág, korosztályos medencék, hullám-, kaland- és sportmedence, sodrófolyó is várja a fürdőzőket.

Idén a pünkösdi hosszú hétvégén nyitják meg az Aquaticum Strandfürdőt. Egészen pontosan május 27., szombat lesz a nyitónap. A fürdő várhatóan szeptember közepéig üzemel, de a pontos zárást befolyásolhatja az időjárás alakulása. (Tavaly például szeptember 18-ra tervezték a zárást, de a kedvezőtlen időjárás miatt szeptember 15-én zártak).

Aquaticum strand éjszakai fürdőzés

Aquaticum Strandfürdő csúszdapark

Hajdú-Biharnál maradva, a hajdúszoboszlói Hungarospa strandjának nyitására nem kell pünkösdig várni. A tradicionális strandrészt április végén már megnyitják és a hagyományoknak megfelelően ingyenes koncerteket is tartanak a nyitónapon. Erről itt olvashat további részleteket.