• Már Japánban is felfigyeltek a 2020 nyarán átadott Aquaticum Strandfürdőre.

  • A debreceni szezonális fürdő az elmúlt évben közel 200 ezer vendéget fogadott.

Az Aquaticum Strandfürdő terveit készítő Bord Építész Stúdió a közösségi oldalán tette közzé, hogy ismét egy nemzetközi díjat kapott a debreceni létesítmény.

Mint írják: „hatalmas elismerés stúdiónk számára, hogy a Kyoto Global Design Award-ot elnyerhettük a debreceni Aquaticum Strandfürdővel. A japán díj a formatervezés sokszínűségét ünnepli világszerte, amelynek célja, hogy ösztönözze a tervezőket a design értékek növelésére. A szervezők több tucat vezető szakértőt vonnak be a különböző tervezési területekről, akik pártatlan értékelési folyamat során választják ki a díjazottakat”.

A debreceni Aquaticum strandfürdő elődjét 1932-ben nyitották meg és a régi strandnak a 2017-es volt az utolsó szezonja. Ezt követően kezdődött el a szabadtéri fürdő teljes körű átépítése, a megújult létesítményt végül 2020 nyarán adták át.

Még a beruházás kezdetekor azt ígérték, hogy ez nem egy strand lesz a sok közül, hanem teljesen egyedi és különleges szezonális fürdőt alakítanak ki. Ezt láthatóan sikerült is elérni, amit a vendégforgalmi adatok is visszaigazoltak. A felújítás utáni első szezonjában több mint 150 ezer, 2021-ben 170 ezer, 2022-ben pedig 198 ezer vendéget fogadott a létesítmény.

Az Aquaticum Strandfürdő 8,5 hektáros területen fekszik, a 15 medencéjük együttes vízfelülete eléri az 5700 négyzetmétert. Igazi különlegességüknek számít a 12 méter magas napozóterasz. A medencekínálat minden vizes kikapcsolódási igényt kielégít, hiszen a strandszezon idején gyerekvilág, korosztályos medencék, hullám-, kaland- és sportmedence, sodrófolyó is várja a fürdőzőket.