• Ameddig a Gellért Szálló rekonstrukciója nem kezdődik el, addig a Gellért Gyógyfürdő is üzemel.

  • Vizsgálják azt a lehetőséget is, hogy a felújítás idején nyitva maradhasson a fürdő.

A fővárosi Gellért Gyógyfürdő felújítása már hosszú ideje a levegőben lóg. A fürdővel egy épületegységet alkotó, de másik tulajdonoshoz tartozó Gellért Szállót 2019-ben a Danubius Hotels értékesítette az Indotek Groupnak. Utóbbi jelentős fejlesztési terveket jelentett be, a patinás jelleg megtartása mellett a szálloda teljes körű felújítását ígérték.

A hotelt 2021 végén be is zárták, a fürdőrészt üzemeltető Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. pedig azt közölte, hogy a szálloda felújítását összekötik a fürdő rekonstrukciójával. Sokáig úgy volt, hogy 2022 elején be is zárnak, majd ennek az időpontja folyamatosan csúszott 4-5 hónapokkal.

A Gellért Gyógyfürdő jelenleg is üzemel, a szállodafejlesztés viszont elakadt. A hotelt tavaly év végén az Indotek Grouptól a BDPST Group vásárolta meg. Megkeresésünkre az új tulajdonos szintén a fejlesztési céljait hangsúlyozta, de a felújítás kezdetének pontos idejét még nem tudták közölni. Emiatt viszont azt sem tudni, hogy meddig üzemelhet még a gyógyfürdő.

Ennek kapcsán a Hegyvidék TV egyik műsorában hangzott el némi újdonság a Gellértről. Szűts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdői Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a nyárig biztosan nyitva marad a Gellért Gyógyfürdő. Beszélt arról is, hogy a fürdő és a szálloda alap infrastruktúrája részben közös. Viszont az elmúlt hetekben megoldották, hogy független legyen a fürdő áramellátása a szállodaépülettől. Így biztosítható, hogy ameddig csak lehet, addig nyitva tartsák a fürdőt.

Sőt, vizsgálják annak a lehetőségét, hogy ütemezetten újítsák fel a Gellért Gyógyfürdőt. Ebben az esetben az épületnek csak egyes részeit kellene időlegesen lezárni, azaz a munkák idején is fogadhatnák a vendégeket.