• Megkérdeztük a BDPST Groupot, hogy mikor indul a budapesti Gellért Szálló rekonstrukciója.

  • Múlt héten jelentették be, hogy megvásárolták az ingatlant az Indotek Grouptól.

A főváros patinás szállodája, a Gellért még 2019 nyarán cserélt gazdát. A Danubius Hotels az Indotek Groupnak értékesítette az ingatlant. Ez annyiból jó hír volt, hogy a szálloda már megérett a felújításra. Ugyanakkor az elmúlt években valahogy elakadt a projekt, pedig egy éve ilyentájt be is zárták a szállodai részt.

A Gellért Gyógyfürdőt a tranzakció nem érintette, az továbbra is a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. tulajdonában van. Viszont a fürdővállalat korábban deklarálta, hogy a szállodával együtt a műemlékfürdő rekonstrukcióját is megejtenék. Azonban a szálloda felújításának a csúszásával az is bizonytalanná vált, hogy meddig működhet még a gyógyfürdő.

Új helyzetet hozott az a múlt heti bejelentés, hogy az Indotek továbbadta a Gellért Szállót, méghozzá a BDPST Groupnak. Utóbbit megkérdeztük, hogy milyen terveik vannak a szálloda felújítását illetően.

„Az egyedi adottságokkal bíró, ikonikus ingatlant a BDPST Group a védett épület műemléki értékeinek megóvásával, helyreállításával egy korszerű ötcsillagos hotellé alakítja. A Gellért Szállóval a felújítását követően egy újabb unikális, felső kategóriás hotellel bővül a cégcsoport budapesti szállodaportfóliója” – írták megkeresésünkre.

A szállóépület átadása a tranzakciós folyamat zárását követően történik meg. Így a BDPST Group szakértői ezt követően tudják az épület állagára vonatkozó pontos felméréseket elkészíteni és a rekonstrukcióra vonatkozó terveket kidolgozni. A korszerűsítés pontos ütemterve és a kivitelezés kezdő időpontja a részletes műszaki tervektől és az ezzel összefüggő engedélyezésektől függ.

„Fontos, hogy a hotelépület megvásárlása a szálloda mellett működő Szent Gellért Gyógyfürdőre nem terjed ki, az a Budapest fürdőit kezelő önkormányzati vállalat tulajdonába tartozik” – hangsúlyozták.

Gellért szálló fényfestés

Mint írják, a BDPST Group szakértői csapatának viszont az a célja, hogy a tervezőkkel közösen, komplex módon úgy tárja fel az épületben rejlő lehetőségeket, hogy ennek eredményeképpen egy maradandó építészeti és városarculati alkotást hozzon létre a szálló rekonstrukciója révén. A beruházás időtartama alatti bezárást követően pedig úgy adja vissza az eredeti funkcióját az egyedülállóan értékes épületnek, hogy az ismét képes legyen értéket teremteni, látogatókat vonzani, valamint új munkahelyeket létesíteni és fenntartani.