• Beltéri és szabadtéri medencék, különleges Szakrális Fürdő, valamint számos fürdőgyógyászati kezelés is a vendégek rendelkezésére áll a borszéki Fontana Gyógyfürdőben.

  • Egyes szolgáltatások majd csak jövő év elejétől lesznek elérhetők.

Újra felkerülhet Erdély turisztikai térképére a Hargita megyei Borszék. December 15-én, csütörtök délben tartják a Fontana Gyógyfürdő ünnepélyes átadását, a fürdő révén pedig egy jelentős gyógyturisztikai attrakcióval bővül a borszéki kínálat. 2010-ben született döntés arról, hogy egy gyógyászati szolgáltatásokat is kínáló wellness-központot hoznak létre a településen. A cél az volt, hogy itt hagyományos és modern fürdőgyógyászati terápiákat egyaránt igénybe tudjanak venni a vendégek.

A beltéri részen fedett medencék (felnőtt- és gyermekmedence) kaptak helyet, de egy nyugágyakkal felszerelt pihenőhelyet is kialakítottak. Kültéren meleg vizes medence, ugrómedence, nagy medence és egy gyermekmedence található, valamint egy napozóterasz is a vendégek rendelkezésére áll. Utóbbi a szabadtéri medencék többségéhez hasonlóan a nyári időszakban lesz használható, de a kinti medencék közül a meleg vizes a téli időszakban is üzemelni fog. A szaunarészlegben infravörös és finn szauna, továbbá gőzfürdő működik.

A gyógyfürdő különlegességei közé tartozik az úgynevezett Szakrális Fürdő és az Ó-Sáros Fürdő. Előbbiben egy 120 cm mély és 36 Celsius-fokos relaxációs medence, továbbá két normál vizű, 38 és 42 Celsius-fokos hőmérsékletű medence 90 cm mélységgel, két 90 cm mélységű, 28, illetve 12 Celsius-fokos ásványvizes medence és relaxációs rész található. A Szakrális Fürdő az a hely, ahol csendben és meditációban feltöltődhet a vendégek. Ide csak felnőtteket várnak.

Az Ó-Sáros Fürdőt a XIX. század körüli építészet szerint alakították ki. Meleg és hideg ásványvizes medencékkel, szaunával, sószobával, masszázzsal, kültéri medencével rendelkezik. Az Ó-Sáros Fürdőbe szervezett csoportok számára lesz biztosított a belépés.

Borszék Fontana Gyógyfürdő Erdélyben

Mindezeken túl fitneszterem és a legkülönfélébb fürdőgyógyászati és wellness kezelések is a vendégek rendelkezésére fognak állni a Fontana Gyógyfürdőben. Ugyanakkor egyes szolgáltatások majd csak jövő év elejétől válnak elérhetővé.