• Az Indotek Group értékesítette a 2019-ben megvásárolt és tavaly bezárt Gellért Szállót.

  • Az új tulajdonos a patinás hotel felújítását ígéri.

  • A tranzakció a gyógyfürdőt nem érinti.

Pont a napokban írtunk arról, hogy nem nagyon halad az Indotek Group a budapesti Gellért Szálló felújításával. Emiatt pedig bizonytalan, hogy meddig tud még működni a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-hez tartozó Gellért Gyógyfürdő, hiszen a fürdő és a hotel rekonstrukcióját összehangolnák a felek. Ma kiderült, hogy nem volt véletlen a késlekedés, mert az Indotek túladott a szállodán.

A BDPST Group vásárolta meg a hotelt. A céljuk, hogy a felújítást követően az épület mint Budapest egyik legszínvonalasabb szállodája, a főváros turizmusát gazdagító létesítmény nyíljon újra a közönség előtt. A beruházás végére teljesen megújult belsővel és új minőségi szolgáltatásokkal gazdagodhat az épület, amely már egy éve zárva tart.

A tervek szerint a Gellért Hotelben 139-150 vendégszobát és lakosztályt alakíthatnak ki, ám az építészeti átalakítás az épületben található Gellért Gyógyfürdő területét nem érinti, ugyanis az épületgépészeti és elektromos rendszereket a fürdő és a szálloda között már korábban szétválasztották, hogy megteremtsék a két funkció egymástól független működtetésének lehetőségét. A felújításra azért van szükség, mert a műemléki védettséget élvező épületen az utolsó nagyobb felújítást ötven évvel ezelőtt végezték el, mostani műszaki állapotában nem lenne biztonságosan és fenntartható módon működtethető. A rekonstrukciót a BDPST Ingatlanfejlesztő Kft. végzi majd.

Gellért Hotel Gellért termálfürdő

„Az egyedülálló múlttal rendelkező szecessziós szállóépület megújítása, eredeti funkciójának helyreállítása, szolgáltatási színvonalának emelése fontos mérföldkő lesz a teljes felső kategóriás budapesti szálláshelykínálat fejlesztésében, és tovább erősítheti Budapest turisztikai vonzerejét” – tette hozzá Tiborcz István, a BDPST Group többségi tulajdonosa. „A rekonstrukció révén a Budapesten elérhető prémium szállodai kínálat bővítésével szeretnénk új pezsgést hozni a fővárosi hotelpiacra” – mondta Kecskeméthy Zoltán, a BDPST Ingatlanfejlesztő Kft. ügyvezetője.