• Sokadik alkalommal kapott elismerést Szováta a Termalia Gálán.

  • Idén a legjobb egészség és wellness desztináció díjat szerezte meg a sós vizű tavairól ismert település.

A hétvégén rangos elismerésben részesült az erdélyi Szováta, miután egy szakmai rendezvényen megkapták a legjobb egészség és wellness desztináció 2022 címet. Szintén a díjazottak között szerepelt a településen működő Ensana Hotel Sovata. A Medve-tavat is üzemeltető szálloda a legjobb balneológiai és természetes gyógymódokon alapú fürdőkezelések kategóriában szerzett elismerést.

A díj kapcsán Fülöp László Zsolt polgármester a Sóvidék Tv-nek arról beszélt, fontos, hogy jelen legyenek a turisztikai porondon, halljanak róluk és pozitív értékeléseket, visszajelzéseket kapjanak. A díj egyrészt nekik is biztatás, hogy jó úton haladnak. Illetve segít abban is, hogy azoknak is felhívja a figyelmét a Maros megyei üdülőhelyre, akik korábban még nem jártak itt.

Fülöp László Zsolt szerint a többéves munkájuk most kezd beérni, ezt is visszaigazolja az elismerés. Ugyanakkor egyben arra is ösztönzi őket, hogy folytassák az elkezdett fejlesztéseket, illetve újabbakban is gondolkodjanak.

A város elsősorban a sós vizű tavairól ismert. Legnagyobb tava a Medve-tó, ami a kiterített medvebőrhöz hasonló alakjáról kapta a nevét és 1875 körül alakult ki. A Medve-tó vize és iszapja is gyógyhatással rendelkezik. Főként mozgásszervi betegségek, bőrgyógyászati és nőgyógyászati problémák kezelésére alkalmas. Szováta további tavai közé tartozik a sós vizű Mogyorósi-tó, Rigó-tó, Fekete-tó, Vörös-tó és Zöld-tó, továbbá az édesvizű Piroska-tó és Kígyós-tó.

Itt nézheti meg a Sóvidék Tv tudósítását:

(a videót időközben törölték)