• A Gellért Gyógyfürdő jelenleg is üzemel és a korábbi hírekkel ellentétben az év végén sem zárják be.

  • A patinás műemlékfürdő és a hozzá kapcsolódó szálloda felújítása már régóta csúszik.

Személyes tapasztalatunk szerint sokan azt hiszik, hogy a fővárosi Gellért Gyógyfürdő már régóta zárva tart. Holott a műemlékfürdő zavartalanul üzemel, bár nem tudni, hogy meddig. S ehhez most kivételesen nincs köze az energiaválságnak.

A patinás gyógyfürdő a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. tulajdona, a vele egy épületegységet alkotó szálloda pedig sokáig a Danubius Hotelsé volt, azonban 2019-ben az Indotek Groupnak értékesítették. Utóbbi egyből azt közölte, hogy a műemléki védelem alatt álló hotelt teljeskörűen felújítják és ötcsillagossá fejlesztik. A fürdőüzemeltető társaság pedig majd ezzel párhuzamosan a Gellért Gyógyfürdő rekonstrukcióját végzi el.

A Gellért Szállót tavaly december elsején zárták be. A gyógyfürdőt viszont egészen addig üzemeltetik, amíg a szálloda felújítása nem kezdődik el. Ez azonban folyamatos csúszásban van.

Azért lehetnek sokan abban a hitben, hogy a fürdő is zárva van, mert ennek az időpontját már többször beharangozták. Eleinte úgy volt, hogy 2022 januárjában bezárják a fürdőt, majd tavaly ilyentájt jelentették be, hogy 2022. május 31-ig biztosan üzemelni fog. Május végén kiderült, hogy még mindig nem indult el a szálloda felújítása, ezért a fürdő a nyár végéig biztosan üzemel. Egy nyári vezérigazgatói interjúból pedig azt az infót lehetett elcsípni, hogy ősz végéig biztosan, de akár az év végéig is üzemelni fog a Gellért Gyógyfürdő.

Több mint egy hónapja megkerestük az Indotek Groupot ezzel a témával kapcsolatban, elvégre rájuk vár a Budapest Gyógyfürdői Zrt., azonban nem válaszoltak a megkeresésünkre. A fürdő sem kommunikálja túl a dolgot, a facebookos kommentjeikből lehet leszűrni annyi infót, hogy jövő év március végéig várhatóan még nyitva tart a fürdő. Azaz nem zárnak be év végén és még 2023 elején is üzemelni fog a létesítmény.

Nyilván ez jó hír abból a szempontból, hogy továbbra is látogatható a gyógyfürdő. A csúszás viszont annyiból kedvezőtlen, hogy folyamatos bizonytalanságot jelent és a már igencsak időszerű felújítás is egyre későbbre tolódik.

Gellért Gyógyfürdő termálmedence

Itt olvashat egy cikket a Gellért hullámfürdőjének történetéről.