• Az egyik kis termálfürdő új vendégeket nyert az energiaválság miatt; szaunát épít a Vulkán Gyógyfürdő; Csiszta Fürdőn változások történtek; díjat kapott Szováta; 90-95 százalékos hatékonyságú fürdőgyógyászati kezelések.

  • Itt a heti termálfürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról.

Az elmúlt hét napban többek között arról írtunk, hogy a Bükfürdő Thermal & Spa továbbra is zavartalanul üzemel. Itt egy videót is megnézhet a fürdőről. Szintén látogatható a Mezőcsáti Termálfürdő, de csak a hét három napján. Ugyanakkor ez náluk nem az energiaválsággal kapcsolatos megszorítást jelent, hiszen tavaly is hasonló módon voltak nyitva az őszi-téli-tavaszi időszakban. Ami pedig érdekes, hogy a kedvezően hatott a vendégforgalmukra néhány környező fürdő bezárása.

Korábban már említettük, hogy a celldömölki Vulkán Gyógyfürdő jelenleg igen kedvező jegyárak ellenében látogatható. Ugyanakkor a szaunavilág már nem üzemel, de erről nem a fürdő tehet, mert a szomszédos szállodához tartozik a szauna. A jó hír az, hogy a fürdő megoldja ezt a helyzetet, itt olvashat erről.

December 11-ig még nyitva tart a Bihar Termálliget fürdő, utána viszont bezárnak. Ezt korábban is így tervezték, hiszen ősz eleje óta csak a szabadtéri termálmedencéik üzemeltek, a felújított fedett fürdőjük átadására pedig még egy kicsit várni kell. Csiszta Fürdőn december elsejétől változott a jegyár, a nyitvatartás, valamint a kisvasút menetrendje.

Rangos szakmai díjat kapott a Medve-tóról ismert Szováta. A tó vize és iszapja is gyógyhatással rendelkezik.

Néhány betegségnél 90-95 százalékos hatékonyságúak lehetnek a fürdőgyógyászati kezelések. Itt olvashatja el, hogy mely egészségügyi problémákról van szó. Amúgy a fürdőkezelések közül a gyógyvizes medencefürdő számít a legkedveltebbnek. Itt megtudhatja, hogy milyen betegségek esetén javasolják a gyógyvizes medencefürdőt.

A végére pedig egy érdekesség: 1976-ban Elizabeth Taylor a bogácsi fürdőkúrákról érdeklődött. Furcsán hangzik? Nem véletlenül.

Olvassa el az előző heti fürdős hírösszefoglalónkat is.