• Amikor a térségükben több fürdőt is bezártak, akkor érezhetően megugrott a Mezőcsáti Termálfürdő vendégforgalma.

  • Hamarosan árat emel a fürdő, de még így is az olcsóbbak közé fog tartozni.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mezőcsát október végi képviselő-testületi ülésén szóba került a kisváros termálfürdőjének a helyzete. Itt elhangzott, hogy a fürdőt üzemeltető önkormányzati társaság anyagilag stabil lábakon áll, ugyanakkor a költségek drasztikus megugrása miatt áremelésre is szükség lesz.

Siposné Horváth Anita Ágnes polgármester megkérdezte a fürdővezetőt: érezhető-e, hogy a térségben bezártak néhány fürdőt? (Ekkor már zárva volt mindhárom miskolci fürdő, de lehetett tudni, hogy a Barlangfürdőt újranyitják) Kiderült, hogy érezhető, számos új vendégük volt Miskolcról és környékéről. Olyannyira, hogy a vendégforgalmuk bőven a tervezett szint felett alakult. A fürdő ügyvezetője megemlítette, hogy találkozott olyan vendéggel, aki két héttel korábban járt náluk első alkalommal és egy héttel később már vissza is tért, annyira elégedett volt a szolgáltatásukkal. A polgármester mindehhez annyit tett hozzá, hogy lehetőség szerint a hétvégére eső ünnepnapok idején is mindig tartson nyitva a termálfürdő.

Még ekkor, október végén tárgyaltak a képviselők arról az áremelésről, amit a mostani héten, decembertől vezetnek be. A felnőtt belépők ára 1800-ról 2300 forintra, a nyugdíjas, gyermek és diák jegyek ára pedig 1400-ról 1800 forintra drágul. Emelkedik a szaunajegy díja is, 500-ról 700 forintra.

Az árakon egyébként volt némi vita, az egyik képviselő ugyanis még ennél is magasabb emelést tartott volna indokoltnak. A felnőtt belépő árát 2500 forintra, a nyugdíjas jegyekét 2000 forintra, a szauna díját pedig 1000 forintra emelte volna és parkolási díj bevezetését is javasolta. A felszólaló képviselők viszont ezzel nem értettek egyet.

Elhangzott, hogy figyelembe kell venniük a lakosság fizetőképességét, valamint azt is, hogy a vonzáskörzetükben működő fürdők (Bogács, Tiszaújváros) milyen árakkal dolgoznak. Sokak szemében a Mezőcsáti Termálfürdő a kedvező árai miatt is vonzó és ezt a versenyelőnyüket meg kell őrizni. Végül minden képviselő megszavazta az eredetileg javasolt, kisebb mértékű áremelést.

Mezőcsát Termálstrand

A Mezőcsáti Termálfürdő kapcsán fontos tudni, hogy a nyári időszakon kívül csak heti három napot tartanak nyitva. Ez náluk nem az energiaválsággal függ össze, mert tavaly is így üzemeltek. Ez azt jelenti, hogy péntekenként 15 és 22 óra között, a hétvége két napján pedig 9 és 17 óra között várják a vendégeket.

A Mezőcsáton feltörő nátrium-hidrogénkarbonátos termálvíz ugyan nem rendelkezik gyógyvíz minősítéssel, azonban a tapasztalatok szerint kedvezően hat a reumatikus és ízületi panaszokra.