• A jövő héten még várják a vendégeket, majd december 12-től zárva tart a berettyóújfalui termálfürdő.

  • A fürdőben jelenleg csak a szabadtéri gyógymedencék működnek, de a jövő év első felében várhatóan már átadják az új fedett fürdőépületet is.

A jövő héten még nyitva lesz a berettyóújfalui Bihar Termálliget fürdő, minden egyes nap 10 és 18 óra között várják a vendégeket. Érdemes kihasználni ezt a bő egy hetet, mert december 12-től zárva tart a strand, ahogy a Facebook oldalukon is olvasható.

A Hajdú-Bihar megyei fürdő idén ünnepelte megnyitásának 95. évfordulóját. A teljes szabadtéri medencekínálatuk a nyári strandszezonban volt elérhető, ősz eleje óta viszont már csak a kinti gyógyvizes medencék állnak a vendégek rendelkezésére. Egyébként még nyár végén azt ígérték, hogy ez utóbbiak az első fagyig működnek, tehát kicsit tovább is tartanak nyitva, mint ami várható volt.

A Bihar Termálligetben egy jelentős, mintegy 2,5 milliárd forint értékű fürdőfejlesztés van folyamatban. Ennek során a korábbi fürdőépületet újítják fel, illetve bővítik ki. Az új fedett fürdőrészben többek között gyógyvizes medence, jacuzzi áll majd a vendégek rendelkezésére, de szaunavilág is épül merülőmedencével, sóbarlanggal.

Az épület emeleti szintjén kap majd helyet a gyógyászati részleg. Itt többféle fürdőgyógyászati kezelés is elérhető lesz, köztük például súlyfürdő és iszapkezelés. A gyógyászati szolgáltatások bevezetése már csak azért is fontos, mert bár a termálfürdő minősített gyógyvízzel rendelkezik, viszont nem számít gyógyfürdőnek. A balneoterápiás kezelések révén azonban megszerezhetik a gyógyfürdő titulust is.

Itt megtekinthetik a helyi televízió által a fürdőfejlesztésről 1,5 hónappal ezelőtt készített videót. Ez alapján jövő év tavaszán várható a fedett részleg átadása: