• Június 14-én napra pontosan 95 éve nyitotta meg kapuit a jelenlegi Bihar Termálliget területén a levente medence.

  • Ebből az alkalomból egy strandkiállítással emlékeztek meg a fürdő alapításáról.

Az eseményen Muraközi István, Berettyóújfalu Város polgármestere felidézte, hogy a trianoni békediktátum után a település lett a csonka Bihar vármegye központja, ekkor számos olyan kultikus épület épült meg, amelyek ma is díszei a bihari kisvárosnak. Ezek egyike volt a levente ház, amelynek szomszédságában 1927-ben megnyitott a strand.

A Bihar Termálliget vezetője, Zámbori Péter köszöntőjében arra hívta fel a figyelmet, hogy a termál- és strandfürdő ma is nemzetegyesítő szereppel bír, hiszen a határ két oldalán lévő magyarság sokszor a fürdőkomplexumban találkozik egymással.

A kiállításmegnyitó mellett a jövőről is esett néhány szó: folyamatban van a gyógyászati részleggel bővülő fedett uszodarész fejlesztése a Kisfaludy-programnak köszönhetően, valamint kemping- és szállodai tervek is készültek, amelyekkel teljessé válik a határ menti település turisztikai kínálata.

Levente medence kiállítás Bihar termálliget

A Bihar Termálliget jelenleg hat kültéri medencével fogadja a fürdőzni vágyókat, két gyógyvizes medence, a termálvizes levente medence, egy jacuzzi, egy gyermekmedence csúszdákkal, egy élménymedence, valamint strandröplabda pálya, játszótér várja a kikapcsolódni vágyókat. A fürdőfejlesztés befejeztével öt beltéri medence, szaunavilág és gyógyászati részleg is kiegészíti a termál- és strandfürdő kínálatát.