• A nyári szezon kezdetére gyakorlatilag minden fontos szolgáltatás elérhetővé válik a Túrkeve Termálfürdőben.

  • Nagy szó ez, hiszen a hónap első napján még komoly tűzeset volt a fedett fürdőépületben.

Ijesztő hírek jöttek június elsején a Túrkevei Termálfürdőről, aminek aznap este kigyulladt a tetőszerkezete. A tűzoltók viszonylag gyorsan megfékezték a lángokat és személyi sérülés sem történt. Mint kiderült, az egyik szauna gyulladt ki és emiatt a fürdőépület tetőszerkezetének egy része is megsérült.

Szerencsére a termálfürdő működése nem lehetetlenült el. Csupán egyetlen napig tartott zárva a fürdő és a szerdai tűzesetet követően. Pénteken már megnyitották a kinti gyógyvizes medencét, valamint újraindultak a gyógyászati szolgáltatások, szombaton pedig már a szabadtéri élménymedencét is birtokba vehették a vendégek.

Jó hír, hogy június 16-tól, csütörtöktől tovább bővül a fürdő kínálata, ugyanis megnyitják a fedett fürdőt. Ez azt jelenti, hogy a következő medencék is elérhetők lesznek: nagy gyógyvizes medence, gyermekmedence, csúszdás medence, továbbá a Kneipp taposómedencék. Ezen felül beüzemelik a jacuzzit, az 55 méteres anakonda csúszdát és a sószobát is.

Hamarosan pedig nyit a strandmedence, a fekvő pezsgőmedence, a gyógyvizes „ücsörgő” medence, valamint a játszóház is. Egyedül szaunája nincs a termálfürdőnek, de szeretnék ezt is mihamarabb pótolni.

Túrkeve gyógyvizes medence

Sallai R. Benedek, Túrkeve polgármestere a Facebook oldalán a további teendőkről is beszámolt. Körülbelül 50 millió forint értékben legkésőbb az őszig meg kell csináltatniuk a tetőt. Jelenleg ugyanis fóliával van lefedve, de egy jégeső is tönkreteheti, tehát ez semmiképpen nem egy időtálló megoldás.

„Ezen túl minimum egy 30-32 millió közötti beruházás, hogy a „nyitott ajtós” üzemelési idő után (ősztől) a légtechnika helyreálljon. Ez is még idén megoldandó, a télnek nem mehetünk neki e nélkül. A következő nagy tétel (ennek még a legbizonytalanabb a költsége, akár 60 milliót is meghaladhatja) a kiégett rész átfogó rekonstrukciója. Ott két beépített szauna, illetve a teljes villamosrendszer helyreállítása, a kiégett burkolatok, farészek, zuhanyzók stb. helyreállítása lesz a következő feladat” – sorolja a polgármester.