• Június elsején, az esti órákban tűz ütött ki a Túrkeve Termálfürdőben.

  • Személyi sérülés nem történt és a fürdő részlegesen már pénteken megnyithat.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint szerda este kigyulladt egy elektromos szauna Túrkevén, a gyógyfürdőben. A lángok mintegy ötven négyzetméteren átterjedtek az épület üveggyapot szigetelésű, faborítású tetőszerkezetére is.

A mezőtúri, karcagi, szolnoki és püspökladányi hivatásos, valamint a túrkevei önkéntes tűzoltók kilenc gépjárművel vonultak a helyszínre, és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával avatkoztak be. Az egységek három magasból mentő segítségével bontották meg a tetőt, hogy az átizzott szigetelőanyagot eltávolítsák. A termálfürdő a tűzeset idején zárva volt, személyi sérülés nem történt. A katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárást indított.

A sajnálatos tűzeset miatt a termálfürdő csütörtökön nem nyitott ki, azonban június 3-tól, péntektől újra fogadják a vendégeket. A fürdő közlése szerint azonban egyelőre csak a szabadtéri gyógymedence lesz elérhető, továbbá a gyógykezelések folytatódhatnak. A fedett medencetér még nem használható.

Túrkeve Termálfürdő tűzeset

A tűzesetek mostanában nem kerülik el a fürdőket. Legutóbb tavaly november elsején, az ország másik felén történt egy fürdőt érintő tűzeset. A Tolna megyei Tamási Termálfürdő tetőszerkezete komolyan megrongálódott a lángok miatt, de szerencsére személyi sérülés ott sem történt, holott a tűz keletkezésekor még tele volt vendégekkel a fürdő.

A Tamási Termálfürdő azóta részben újranyitott és a nyári szezonban is elérhető lesz a szabadtéri medencekínálatuk, a fedett fürdő felújítását pedig összekötik egy korábban tervezett fürdőfejlesztéssel.