• A Tamási Termálfürdő már részlegesen megnyitott és ezzel párhuzamosan hamarosan elkezdődnek a helyreállítási munkálatok, valamint a fürdő fejlesztése is megvalósul.

  • A termálfürdő strandi részét megnyitják a nyárra, ahol változatos programokkal is várják majd a vendégeket.

A tavaly őszi sajnálatos tűzesetet követően idén január végén részlegesen újra megnyitották a Tamási Termálfürdőt. Ez azt jelenti, hogy kinyitott a szaunavilág, ahol finn szauna, infraszauna, fényterápiás szauna, gőzkabin, sószoba, Kneipp-medencék és hideg vizes csobbanó található, azaz egész széles a választék. Jó hír azoknak, akik a fürdőzés miatt (is) keresnék fel a létesítményt, hogy az egyik szabadtéri medencét is használhatják a vendégek. Ezt a medencét 38 Celsius-fokos gyógyvízzel töltik.

A fürdő kapcsán korábban egy nagyszabású fejlesztést is terveztek, ezt szintén megvalósítják. A termálfürdőt üzemeltető Aquaplus Kft. közleménye erre külön is kitért. Mint írják, a tervek elkészültét követően jelenleg a kivitelező közbeszerzési eljárás keretében történő kiválasztása zajlik.

„Tekintettel arra, hogy a fejlesztések érintik a helyreállítandó részeket is, a fejlesztési beruházás és a helyreállítás egy időben fog történni. A helyreállítási munkálatok eredményeképpen várhatóan már az idei évben a termálfürdő a korábbi teljes szolgáltatási körrel fogadhatja vendégeit. A fentiek érdekében azonban, a felújítás időszakában, amely a teljes nyári szezont érinteni fogja, a fedett termálfürdő a látogatók előtt zárva tart” – írta az Aquaplus Kft.

Kiderült az is, hogy a Tamási Termálfürdő strandi részének nyitását mikorra tervezik. Erre várhatóan június első hétvégéjén, pünkösdkor kerül sor.

A nyári szezonban a 33 méteres úszómedence, a strandmedence, a gyermek pancsoló, a bármedence, két kültéri gyógyvizes medence áll majd a vendégek rendelkezésére. A szaunavilág is nyitva lesz, amennyiben a fürdő felújítási munkálatai ezt lehetővé teszik.

Bővülnek az étkezési lehetőségek is a nyáron. A Csárda mellett megnyitja kapuit az Túraponton újonnan létesült streetfood és melegkonyhai ételek elkészítésére egyaránt alkalmas éttermi egység. Mindezek mellett lángos, palacsinta, hűsítő fagylalt és jégkrém is megtalálható lesz a nyári kínálatban. Az előző évek gyakorlatához hasonlóan idén júliusban is megrendezik a Fürdőfesztivált, ahol sztárfellépők is tiszteletüket teszik.

Tamási Gyógyfürdő gyógymedence

„Hagyományteremtő jelleggel, újdonságként tervezzük bevezetni az egyhetes intenzív nyári gyermek fürdőtáborunkat. Az ötnapos tábor során a gyermekek napi háromszori étkezésben részesülnek, pedagógusok, segítő szakemberek közreműködésével és felügyeletével tartalmas délelőtti és délutáni programokkal, kézműves foglalkoztatókkal, vetélkedőkkel, közismereti foglalkozásokkal gazdagodhatnak. Mindezeken felül a meleg nyári hétvégékre tervezünk éjszakai fürdőzős programokat, színes tartalmakkal” – olvasható a tamási fürdőt üzemeltető társaság közleményében.