• Nem igényel nagy fejtörést, hogy melyik medencét válasszuk, ugyanis egyetlen medencéje van a kis barátságos termálfürdőnek.

  • Arra érdemes figyelni, hogy rendhagyó a fürdő nyitvatartási ideje.

Békés megye déli részén, Orosházától délkeletre nagyjából 30 kilométerre található Nagybánhegyes község. A településen eredetileg mezőgazdasági célú felhasználásra kerestek és találtak termálvizet még 1971-ben. A fürdőt pedig 1980-ban nyitották meg. A kicsi, hangulatos, de szerethető Bánfürdő Termálfürdőre már ráfért egy kis felújítás. Ezt a pandémia alatti kényszerű zárvatartás idején ejtették meg, amikor az egy szem termálmedencét modernizálták.

A fürdőben jódos-brómos, illetve a csontrendszerre nagyon jó hatású metabórsavat is tartalmazó termálvíz található. Hivatalosan nem számít gyógyvíznek, bár valószínűleg nem vérezne el egy minősítési eljárás során. Azért egy előnye biztosan van annak, hogy ez „csak” termálvíz: gyerekek is fürdőzhetnek a medencében.

Amire érdemes figyelni, hogy eléggé rendhagyó a termálfürdő nyitvatartási ideje. Kizárólag pénteken, szombaton és vasárnap tartanak nyitva. Mindhárom nap 10 órától 21 óráig, azaz egész későn zárnak.

Ami az anyagiakat illeti, jelenleg 1000 forint a felnőtt belépő. Lehet azért ebből faragni egy keveset, hiszen nyugdíjasok és diákok 900 forintért, gyerekek pedig 700 forintért látogathatják a termálfürdőt.

Nagybánhegyes termálvizes medence

Említettük, hogy kemping is tartozik a fürdőhöz és egészen baráti árakkal dolgoznak. A felnőtt napidíj 1200 forint, nyugdíjasoknak és gyerekeknek egy ezres. A sátorhely napi 700 forint, lakókocsik után napi 800 forint, lakóautók esetén napi 1000 forint fizetendő. Ár-érték arányban ez azért egész jónak számít. Az lenne még jobb, ha legalább nyáron egész héten nyitva tartana a termálfürdő.

Ide kattintva további érdekességeket és információkat olvashat a termálfürdőkről!