• Az elmúlt hónapokban felújították az egyetlen termálmedencéjüket, ami teljesen új árnyékolótetőt is kapott.

  • Május 14-től ismét látogatható a Nagybánhegyesi Termálfürdő.

Nagybánhegyes község Békés megye déli részén található. A településen 1971-ben találtak termálvizet, a termálfürdőt pedig 41 évvel ezelőtt, 1980-ban adták át. A jódos-brómos termálvízzel rendelkező fürdőhöz egy kemping is kapcsolódik.

Tavaly ősszel írtunk arról, hogy sikerült kilencmillió forint támogatást szerezniük a medence erősen korrodált árnyékolótetőjének a felújítására. Időközben kiderült, hogy a forrás nem lesz elegendő a munkákhoz, ezért az önkormányzat 12 millió forint önerővel, valamint a dolgozóik, pénzben nehezen kifejezhető munkájával egészítették ezt ki. Ennek révén – mint a Beol.hu híréből kiderült – megújult a fürdő egyetlen termálmedencéje mellett a fogadótér is, a medence körül pedig pihenősávot alakítottak ki.

Jó hír a termálfürdő kedvelőinek, hogy május 14-én ismét megnyitottak. A fürdő nyitvatartási ideje továbbra is kissé rendhagyó, erre érdemes figyelni azoknak, akik még nem jártak itt: pénteken, szombaton és vasárnap tartanak nyitva. Mindhárom nap 10 és 21 óra között várják a fürdőzőket.

A kis egymedencés létesítmény nagy valószínűséggel az ország legkisebb termálfürdője. Korábban a legolcsóbbként is emlegettük, s ezen talán az sem változtat, hogy most kicsit emelkedtek a belépők árai. Egy felnőtt belépő 800 forintba, a nyugdíjas és a diák jegy 750 forintba, a gyermek belépő pedig 700 forintba kerül. Azért ezek még így is nagyon baráti árak.

Fontos tudni, hogy az ország többi fürdőjéhez és uszodájához hasonlóan a Nagybánhegyesi Termálfürdő is egyelőre csak védettségi igazolvánnyal látogatható. 18 év felett mindenkinek be kell mutatnia az igazolványt (személyazonosításra alkalmas igazolvánnyal párban). 18 év alattiak felnőtt kíséretében védettségi kártya nélkül is beléphetnek a fürdőbe.