• Fontos fejlesztés kezdődik a Nagybánhegyesi Termálfürdőben.

  • Egy korszerű árnyékoló előtető építenek a termálmedence köré.

Békés megye déli részén, Orosházától mintegy 30 kilométerre található Nagybánhegyes község. A településen még az 1970-es években – eredetileg mezőgazdasági céllal – fúrtak termálkutat, de 1980-ban egy kis fürdőt is átadtak. A jódos-brómos termálvizet egyetlen medencébe töltik, így nagy valószínűséggel ez az ország legkisebb termálfürdője. Viszont, amennyire kicsi, annyira hangulatos és szerethető fürdőről van szó.

Még 2019 tavaszán benyújtottak egy pályázatot, hogy egy új árnyékoló előtetőt építhessenek az egy szem medence köré, a jelenlegi szerkezet ugyanis már erősen korrodált. A Beol.hu pedig tegnap egy jó hírt közölt: 8,9 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek a munka elvégzésére. Ezt az eredeti terv szerint egymillió forint önerővel egészítette volna ki a tulajdonos önkormányzat. Ám végül az összeget 6 millió forintra emelték, hogy a medence körül egy két méter széles pihenősávot is kialakíthassanak.

A munkálatok nem érintik az egész évben üzemelő termálfürdő működését, azaz folyamatosan nyitva tartanak. Ugyanakkor azt fontos megemlíteni, hogy ez a nyitvatartás három napot (péntek, szombat, vasárnap) jelent. Pénteken és vasárnap délben nyitnak, szombaton délelőtt 10 órakor. Viszont mindegyik nap egész sokáig, 21 óráig üzemel a kis termálfürdő.

Nagybánhegyesi TermálfürdőA Nagybánhegyesi Termálfürdő egyébként nemcsak a legkisebb, hanem valószínűleg az ország legolcsóbb termálvizű fürdője is egyben. Egy felnőtt napi belépő 650 forintba, a nyugdíjas és diák belépő 600 forintba, a gyermekjegy pedig 550 forintba kerül.