• Mindössze 650 forintba kerül egy felnőtt napijegy, de a nyugdíjasoknak és a gyerekeknek még ennél olcsóbb jegyet is kínálnak.

  • A Nagybánhegyesi Termálfürdő jó választás lehet a kicsi, de hangulatos fürdők kedvelőinek.

  • Azt fontos figyelembe venni, hogy a megszokottól eltér a nyitvatartási idejük.

Tegnap írtunk arról, hogy a számításaink szerint idén nyáron a termálfürdők átlagos belépőára 2396 forintot tett ki. Persze az átlag a valóságban nagy szórást takar. A legdrágábbnak a visegrádi Lepence Spa számít, ahová egy hétvégi felnőtt belépő 7400 forintba kerül. A legolcsóbb belépőt kínáló termálfürdőről viszont akkor még nem írtunk…

Ez a Nagybánhegyesi Termálfürdő, ahová egy teljes árú belépő jelenleg 650 forintba kerül. A nyugdíjas és a diák napijegy még ennél is olcsóbb: 600 forint, de van gyerekjegy 550 forintért is.

Nagybánhegyes Békés megye déli részén, Orosházától körülbelül 30 kilométerre található. Az 1200 lakosú településen 1971-ben talált termálvizet a helyi termelőszövetkezet. Az így keletkezett hőenergiát a tsz eleinte a zöldségtermesztéshez és baromfitenyésztéshez használta, a termálfürdőt pedig 1980 nyarán nyitották meg. A termálfürdő mellett egy kemping is működik.

Azért senki ne képzeljen el egy hatalmas fürdőkomplexumot, hiszen Nagybánhegyesi Termálfürdő nemcsak a legolcsóbb, hanem valószínűleg az egyik legkisebb fürdőnek is számít, ugyanis mindössze egy medencéjük van. Ezt töltik a jódos-brómos termálvízzel, ami hivatalosan gyógyvíz minősítéssel nem rendelkezik, de a tapasztalatok szerint reumás betegségek, egyes bőrbetegségek és nőgyógyászati problémák esetén kedvező lehet a hatása.

Nagybánhegyesi TermálfürdőAz egymedencés fürdő egész évben nyitva tart, viszont azt nagyon fontos megemlíteni, hogy a heti nyitvatartásuk eltér a megszokottól. Ez azt jelenti, hogy csak pénteken, szombaton és vasárnap látogatható a Nagybánhegyesi Termálfürdő. Pénteken és vasárnap délben, szombaton 10 órakor nyitnak és mindhárom nap 21 órakor zárnak. Azaz, ha kevés nap is vannak nyitva, de akkor legalább estig.

A heti háromnapos működés a nyári szezonra is igaz. Sőt, az olyan hosszú hétvégéken sem változtatnak rajta, ami előttünk áll. Megkérdeztük ugyanis a fürdőt, hogy esetleg most augusztus 19-20-án (hétfőn és kedden) nyitva lesznek-e, de nemleges választ kaptunk.

A kis termálfürdő a közelmúltban egy pályázaton is nyert. Ennek keretében kétmillió forintból a fürdő bútorzatait cserélik ki és gyepszellőztető gépet vásárolnak. Miután az önkormányzatnak sok forrása nincs a termálfürdő fejlesztésére, ezért megragadnak minden hasonló pályázati lehetőséget. A fontosabb fejlesztési terveik közé tartozik a medencetér burkolatának a cseréje.

Nagybánhegyes TermálfürdőAz öt legolcsóbb termálfürdő 2019 nyarán – felnőtt napijegy (forint)

Nagybánhegyesi Termálfürdő 650
Hajdúdorogi Termálfürdő 900
Fehérgyarmati Termálfürdő 900
Tápiószentmártoni Termálfürdő 990
Mezőberény – Kálmán Fürdő 990

Ahogy a táblázatból látható, az olcsóbb termálfürdők közé tartozik a mezőberényi Kálmán Fürdő is. Róluk nemrég írtunk annak kapcsán, hogy sikeresen megújították a gyógyvíz minősítésüket. A Kálmán Fürdőben jelentős fejlesztéseket is terveznek, szeretnének gyógyászati részleget kialakítani és élménymedencét építeni, majd mindezek révén gyógyhely címhez jutni.