• Gyógyvizes medencét építenek, felújítják a medencecsarnokot és egy új wellness részleget is kialakítanak.

  • 2021-re valósulhat meg a fürdő bővítése, illetve felújítása.

Másfél évvel ezelőtt derült ki, hogy egy jelentős állami forrásból fejleszthetik a berettyóújfalui Bihar Termálliget Strand és Gyógyfürdőt. A Debrecentől körülbelül 40, Hajdúszoboszlótól pedig 35 kilométerre található településen kicsivel több mint egymilliárd forint értékű beruházás valósulhat meg.

Most pénteken tették közzé a fürdőfejlesztéshez kapcsolódó közbeszerzési felhívást, amire a kivitelezési ajánlatokat szeptember 4-ig várja az önkormányzat. A kiírás szerint a fejlesztés az uszodaépületet fogja érinteni. Felújításra kerül a medencecsarnok, ahol egy új – 88 négyzetméteres – gyógyvizes medencét is ki fognak alakítani.

Ezen felül korszerűsítik az öltözőblokkot és egy új wellness részleget is építenek. Utóbbiban finn szauna, infraszauna, gőzkabin, sószoba, merülőmedence és zuhanyzók kapnak majd helyet. A beruházásnak köszönhetően a jelenleg 2172 négyzetméteres fürdőépület további 511 négyzetméterrel fog bővülni. A leendő kivitelezőnek a szerződés aláírásától számítva 14 hónapja lesz a munkálatok elvégzésére. Azaz valamikor 2021-ben adhatják át a megújult épületet.

Berettyóújfalu termálfürdőBerettyóújfalun nagy múltja van a fürdőnek. A mai létesítmény elődjét 1927-ben nyitották meg, az 1960-as és 70-es években ülőmedencével és gyermekmedencével bővítették a termálfürdőt. Az 1990-es években épült az uszoda, valamint egy további szabadtéri medence. Legutóbb nyolc évvel ezelőtt valósulhatott meg egy jelentősebb beruházás a fürdőben, akkor gyógyvizes medencével, élménymedencével, pihenőmedencével, gyermekmedencével, fitneszparkkal és játszótérrel bővült a strandi rész.