• Már nem kell sokat várni a Hajdúnánási Gyógyfürdő kedvelőinek, hamarosan szinte minden szolgáltatásuk újra elérhető lesz.

  • A fürdőben a gyógyászati kezelések eddig is a vendégek rendelkezésére álltak.

A héten egy várva várt fürdőnyitási bejelentés is megtörtént: május 21-től kezdődően ismét látogatható lesz a Hajdúnánási Gyógyfürdő, ahol a sportmedence kivételével minden szolgáltatás a vendégek rendelkezésére fog állni. Ez azt jelenti, hogy szabadtéren két gyógymedence, az élménymedence, a tanmedence és a csúszdás tanmedence is használható lesz. A fürdő fedett részén a két gyógymedencét is birtokba vehetik a vendégek. Ezeken túl a finn szauna, infraszauna, gőzkabin, a hideg- és melegvizes merülőmedencék is elérhetők lesznek.

A Hajdúnánási Gyógyfürdő egyébként az elmúlt hónapokban nem zárt be teljesen, ugyanis a gyógyászati szolgáltatások többségét ekkor is biztosították a vendégek számára. Ennek kapcsán fontos tudni, hogy a fürdőgyógyászati kezelésre érkező vendégek a téli bejáraton keresztül léphetnek be a létesítménybe, a fürdővendégek pedig a nyári bejáratnál válthatnak jegyet, bérletet.

Jó hír ez, hiszen sokan kedvelik a hatalmas, parkosított területen fekvő, jódos-brómos gyógyvizéről ismert fürdőt, ami jövő nyáron fogja ünnepeli a megnyitásának a 60. évfordulóját. Az elmúlt évben a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma alapján Hajdúnánás volt Hajdú-Bihar megye harmadik legnépszerűbb termálfürdős települése. Hajdúnánást csak a Hajdúszoboszló és Debrecen előzte meg ezen a téren.

A helyi televízió is beszámolt az újranyitásról, valamint a fürdőben megvalósuló 50 millió forint értékű fejlesztésről. Ezt a videót ide kattintva nézhetik meg.

Hajdúnánás Gyógyfürdő gyógymedence

Fontos tudni, hogy 18 éves kor felett a Hajdúnánási Gyógyfürdő is csak védettségi igazolvánnyal látogatható. 18 év alattiaktól nem kérnek ilyen igazolványt, amennyiben olyan felnőttel érkeznek, akinek van védettségi kártyája. A fürdőgyógyászati kezelések védettségi igazolvány nélkül is igénybe vehetők, egy kivétel van: a gyógyvizes medencefürdő használatához nekik is fel kell mutatniuk a védettségi okmányt.

Hajdú-Bihar megye gyógyfürdőiről itt olvashat.