• Péntektől ismét látogatható a Júlia Fürdő, a Hotel Fürdőház és a Parkfürdő úszómedencéje.

  • A nyíregyházi fürdők közül az Aquariust már a hónap elején megnyitották.

A napokban tovább bővül a nyíregyházi fürdőkínálat. A megyeszékhely sóstógyógyfürdői városrészében található Aquarius élményfürdő már május 7-én megnyitotta a kapuit. Ezzel párhuzamosan elérhetővé váltak a wellness kezelések is, május 10. óta pedig az Aquarius fürdőgyógyászata is üzemel.

Május 21-én, azaz most pénteken pedig ismét megnyitják a Júlia Fürdőt, valamint Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn a Hotel Fürdőházat, ebbe beleértve a szállodai és a wellness részlegüket is, továbbá a Parkfürdő 50 méteres úszómedencéjét. Utóbbi az Aquarius és a Hunguest Hotel közötti folyosón közelíthető majd meg, az élményfürdő irányából.

A kényszerű zárvatartás idején számos fejlesztést és esztétikai beruházást valósítottak meg a Júlia Fürdőben is – erről Podlovics Lajos, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. értékesítési igazgatója beszélt a Nyíregyházi Televíziónak. A műsorból kiderült, hogy a fürdőkben nem kell tartani a vírus terjedésétől, ugyanis a víz klórozását a megengedett legmagasabb szinten tartják. A gyógyvizes medencéknél pedig olyan fertőtlenítő eljárást alkalmaznak, ami nem befolyásolja a víz gyógyhatását. A fürdőben olyan munkákat végeztek el az elmúlt fél évben, amire a normál üzemben nem lett volna mód, így például kicserélték a légtechnikai csöveket, az összes medencét újrafugázták, a külső területeket parkosították.

A nyíregyházi fürdők vendégeinek érdemes tudni, hogy a pandémiás helyzet alatt lejárt belépők, bérletek, tiszteletjegyek érvényessége 2021. december 31-ig automatikusan meghosszabbodott. Ugyanakkor ezekre is érvényes a védettségi igazolvánnyal kapcsolatos szabály.

Azaz jelenleg a fürdőkbe 18 év felett kizárólag védettségi igazolvánnyal lehet belépni, 18 év alattiak felnőtt kísérete mellett védettségi kártya nélkül is beléphetnek. A kártya mellé valamilyen személyazonosításra alkalmas igazolványt (személyi, jogosítvány, útlevél) is fel kell mutatni. A fürdőknek a mobilalkalmazásos igazolást is el kell fogadniuk, viszont a közvetlenül az oltást követően kapott „cetli” nem váltja ki az igazolványt.