• Látogatói visszajelzések alapján számos fejlesztést valósítottak meg a tavaly átadott nagyerdei Aquaticum strandon – közölte a Debrecen polgármestere.

  • Szombaton nyitják meg a strandfürdőt.

Papp László polgármester elmondta, hogy bár tavaly a pandémia miatt csak részlegesen üzemelt az új nagyerdei strand, a látogatottság rekordot döntött, meghaladta a 160 ezret. A látogatók visszajelzései alapján időközben számos fejlesztést megvalósítottak: egyebek mellett kiszélesítették a sétányokat, baba-mama szobát alakítottak ki, növelték az étteremsor külső fogyasztóterét, új felszíni öltözőket telepítettek a strand különböző pontjain, napvitorlákkal fedték le a gyermekjátszóteret és a kondipályát – sorolta a polgármester.

Papp László reményét fejezte ki, hogy az idén a teljes szezonban zavartalanul működhet a strand, és ismét látogatói rekord születik a Nagyerdőben. Kósa Lajos, a térség országgyűlési képviselője „a világ egyik legizgalmasabb strandjának” nevezte a debrecenit, amelyet áprilisban a világ legjobban fenntartható alkotásai közé soroltak.

A politikus azt mondta, már gondolkodnak a strand bővítésén, és továbbra várják a látogatók visszajelzéseit a további fejlesztések érdekében. Fazekas Lajos, az Aquaticum Debrecen Kft. ügyvezető igazgatója jelezte: május 15-én nyitják meg a strandot a nagyközönség előtt. Felkészültek a járványügyi előírások betartására mind a beléptetésnél, mind a stand egész területén. A személyzet maszkot fog viselni, kézfertőtlenítő pontokat alakítottak ki, a frekventált helyeken pedig óránként lesz fertőtlenítő takarítás – sorolta. A belépőáraik pedig továbbra is értékarányosak.

Aquaticum Nagyerdő StrandfürdőA debreceni Aquaticum fürdőkomplexum fedett fürdőegységeit, – a mediterrán élményfürdőt és a termálfürdőt – továbbá a termálfürdő kültéri medencéjét, valamint a szaunákat már május elsején megnyitották. A fürdőnyitásokról további információkat olvashat ide kattintva.

(MTI/Termál Online)