• Bővül a szabadtéri medencekínálat, csúszdapark épül és új szálláshelyet is kialakítanak.

  • Már javában zajlik a békési fürdőfejlesztés előkészítése.

Dankó Béla országgyűlési képviselő és Kálmán Tibor polgármester tavaly decemberben jelentette be, hogy várhatóan 2,4 milliárd forintos forrás érkezik a Békési Gyógyfürdő és Uszoda fejlesztésére, az előkészítésre pedig 120 millió forintot kapott Békés Város Önkormányzata. Polgár Zoltán, fejlesztésekért és beruházásokért felelős alpolgármester vezetésével folyamatosan zajlanak az egyeztetések a településre érkező 2,4 milliárdos forint felhasználását célzó fürdőfejlesztéssel kapcsolatban.

A beruházás során bővülnek a strand- és wellness szolgáltatások, kültéri csúszdapark épülhet, szabadtéri sport- és kültéri fittnesz lehetőségek kialakítása valósulhat meg, grillterasz és parkosítás is szerepel a tervek között. A meglévő, de jelenleg használaton kívüli kültéri nagymedence átalakításával új élményelemek kerülnek a fürdő területére. A leglátványosabb építmény a fürdő közvetlen közelében épülő négycsillagos szálláshely lesz.

Békésen az országos összehasonlításban is kiváló minőségű a gyógyvíz, az abban rejlő lehetőségek kiaknázása a jövő egyik legfontosabb feladata a városvezetés szerint. A békési gyógyvíz gyógyászati szempontból fontosabb alkotóelemei: a jód, az arzén, a kovasav és a nátrium-karbonát. Ezeknek köszönhetően előmozdítja a gyulladásos folyamatok gyógyulását, hasznosan alkalmazható zsugorodások, neurológiai panaszok, reumatikus-, női- és bizonyos bőrbántalmak (közepesen magas metakovasav tartalma jótékony hatású) esetén.

Jódtartalma miatt érelmeszesedés, magas vérnyomás tüneteinek enyhítésére is ajánlott. Alkális vízként, főleg a nyálkahártyák idült hurutjaiban, gyomorsav túltengés esetén, továbbá a szervezet lúgosítására is használható.

Békés GyógyfürdőBékés egyébként a jelentős múlttal rendelkező gyógyvizes települések közé tartozik. A városban 1927-ben találtak termálvizet, amire alapozva 1939-ben, azaz 82 évvel ezelőtt adták át a fürdőt.