• Bővül a strandi és a wellness szolgáltatások köre, kültéri csúszdapark és új szálláshely is épül egy friss bejelentés szerint.

  • Ennek révén jelentősen nőhet Békés település turisztikai vonzereje.

Jelentős turisztikai fejlesztést jelentett be a napokban Kálmán Tibor, Békés város polgármestere. Egy állami támogatásnak köszönhetően hamarosan összességében 2,4 milliárd forint értékű beruházás valósulhat meg a Békési Gyógyfürdő és Uszodához kapcsolódóan.

Ahogy a polgármester írja, a térség turisztikai arculatába tökéletesen illeszkedő beruházás előkészítése a rendelkezésükre bocsátott 120 millió forintos forrásból már kezdetét is vette. A város készítheti el a megvalósíthatósági tanulmányt és a műszaki terveket, ebből az összegből folytathatja le a közbeszerzést és finanszírozhatja projektmenedzsmentet. Ennek az előkészítő munkának 2021 végéig kell lezárulnia. A konkrét kivitelezési munkák ezt követően fognak elkezdődni.

„Ezek többek között a strand- és wellness szolgáltatásokat fejlesztését célozzák majd, kültéri csúszdapark épül, szabadtéri sport- és kültéri fitnesz lehetőségeket alakítunk ki, grillteraszt hozunk létre, parkosítuk, és mindezzel párhuzamosan megvalósul az épületek energetikai korszerűsítése. Átalakításra kerül a korábbi, jelenleg használaton kívüli kültéri nagymedence, míg a Dánfoki Üdülőcentrum területén négycsillagos szálláshely épülhet” – sorolja a megvalósítandó fejlesztéseket Kálmán Tibor.

A polgármester szerint ez a beruházás egy új korszak kezdetét hozhatja el Békésre, lehetőségek sorát kínálva fel a lakosság számára is. Ez a magánszálláshelyek iránti igény mellett a helyi termékek, a helyi értéket teremtők számára is komoly esélyt és kihívást jelenthet.

Békés GyógyfürdőBékés a nagyobb múltra visszatekintő gyógyvizes települések közé tartozik. 1927-ben találtak termálvizet a városban, amire alapozva 1939-ben adták át a fürdőt. A békési minősített gyógyvíz kis sókoncentrációjú, nátrium-hidrogénkarbonátos hévíz, amelynek metakovasav és szervesanyag-tartalma jelentős, de jódot is tartalmaz.