• A vendégek régi igénye volt, hogy legyen egy télen is nyitva tartó szabadtéri ülőmedence.

  • A tulajdonos önkormányzat támogatta az ötletet, így jövőre megvalósulhat az új medence építése.

A Ceglédi Gyógy- és Strandfürdőben a fedett részleg medencekínálatán túl a strandon úszómedence, gyógyvizes ülőmedence, hullámmedence, élménymedence és gyermekmedence is a vendégek rendelkezésére áll. Ezek azonban csak a nyári szezonban tartanak nyitva. A meleg vizes ülőmedence elvileg nyitva lehetne a szezonon kívül is, viszont ez túl messze van a főépülettől, így nem lenne ideális az egész éves üzemeltetése.

Márpedig a vendégek már régóta igényelték, hogy legyen télen is egy kinti termálmedence. Ráadásul a pandémiás időszakban is jól jött volna egy további kültéri medence a fedett fürdő korlátozott befogadóképessége miatt. Erre a helyzetre vetett fel egy megoldási lehetőséget az az előterjesztés, amit Cegléd város képviselő-testülete elé nyújtott be a fürdőt üzemeltető társaság ügyvezető igazgatója.

Ennek a lényege az volt, hogy a tulajdonos önkormányzat már elkülönített egy 20 millió forintos keretet a fürdő mosdóinak felújítására. Amennyiben ezt az összeget átcsoportosítják jövőre és 2021-ben kapnak további 20 millió forint támogatást, akkor ebből a 40 millió forintból már építeni tudnának egy 100 négyzetméteres, töltő-ürítő rendszerű medencét.

A mosófelújítások sem maradnának el. Ezt a fürdőt üzemeltető társaság a következő években saját forrásból, szakaszosan valósítaná meg.

Minderről a Ceglédi Városi Televízió is beszámolt, s ennek kapcsán Szűcs Ádám, a Ceglédi Termálfürdő Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a polgármester elfogadta az előterjesztést, így megvalósulhat a medence építése. Ez négy-öt hónapot fog igénybe venni, így akár már 2021 nyarára átadhatják az új szabadtéri termálmedencét. Szűcs Ádám beszélt arról is, hogy szezonon kívül egy plexifolyosó lesz a főépület és a kültéri medence között. Amennyiben pedig kedvező az új medence fogadtatása, akkor egy másik – ugyanekkora méretű – medencét is építenének a jövőre kialakítandó termálmedence szomszédságában.

Itt megnézhetik a helyi televízió tudósítását, amiben megmutatják, hogy hol lesz az új termálmedence: