• Egy állami támogatásnak köszönhetően Vasvár város meg tudja vásárolni a település termálfürdőjét.

  • Ez megteremti az alapját a fürdő további fejlesztésének.

Vasvár az ország nyugati részén, Szombathely és Zalaegerszeg között majdnem pontosan félúton található. A Vas megyei kisvárosban az 1960-as években – eredetileg kőolajat keresve – találtak termálvizet.

A településen egy kisebb, szezonálisan üzemelő fürdő működik. A kifejezetten szép természeti környezetben lévő strandfürdőben egy 34-35 Celsius-fokos ülőmedence, egy 25 Celsius-fokos vizű úszómedence és egy gyermekpancsoló jelenti a választékot. Azonban most megnyílt a fürdő fejlesztésének a lehetősége.

A hétfői Magyar Közlönyben található „a vasvári termálfürdő működéséhez szükséges forrás biztosításáról” címmel egy kormányrendelet. Ebben a következő szerepel: „654 050 000 forint egyszeri átcsoportosítását rendeli el a Kvtv. 1. melléklet XLVII. Gazdaságvédelmi Alap fejezet, 1. Gazdaságvédelmi programok cím terhére, a Kvtv. 1. melléklet IX. Helyi önkormányzatok támogatásai fejezet, 47. Termálfürdő működése érdekében szükséges fejlesztések Vasváron cím javára”.

A Vaol.hu-n mindezt magyarra is lefordították. A cikkükből ugyanis kiderült, hogy a termálfürdőt eddig ugyan az önkormányzat működtette, viszont az ingatlan magántulajdonban van. A most megítélt támogatás révén a város meg tudja vásárolni a fürdőt, ezen felül kútfelújításra és tervezési feladatokra is jut a forrásból. Utóbbi azért fontos, mert további beruházásokat is terveznek a fürdőben.

Vasvár termálfürdőEttől függetlenül egyéb fejlesztések is megvalósulnak a fürdő környékén a következő években. A szomszédban hamarosan egy tanuszoda épül, valamint folyik az előkészítése a csónakázótó felújításának is.