• Egy fürdőüzemeltetésben jártas társaság nyithatja újra a Bábolna Strand- és Termálfürdőt.

  • Lényegében egy vadonatúj fürdőről van szó, hiszen nincs egy éve, hogy átadták.

  • Az üzemeltető jelenti majd be az újranyitás pontos dátumát.

Bábolnán még 1983-ban fúratott termálkutakat az állami gazdaság, azonban hiába tört fel kitűnő termálvíz, több évtizedbe telt mire a fürdőépítés ügye sínre került. Az önkormányzat szervezésében, részben pályázati forrásból tudták felépíteni a Bábolna Strand- és Termálfürdőt, ami tavaly nyáron nyitottak meg, azonban csak két hónapot üzemelt.

Idén év elején azt a döntést hozták, hogy az önkormányzati tulajdonú Bábolna Városgazda Kft. kiadná egy külső, fürdőüzemeltetésben jártas vállalkozásnak a létesítményt. A mai bejelentés szerint a közbeszerzési eljárás nyertese a – felújítás alatt álló – győri fürdőt működtető Rába Quelle Kft. lett. A cég ügyvezetője és többségi tulajdonosa egyébként a fürdők működtetése terén jelentős tapasztalatokkal rendelkező Kovacsics Imre.

Dr. Horváth Klára, Bábolna polgármestere még múlt héten azt nyilatkozta, hogy három pályázat érkezett a fürdő üzemeltetésére. Akkor úgy kalkulált, hogy május végén, vagy június első felében nyithat majd újra a Bábolna Strand- és Termálfürdő, de ennek a pontos időpontját majd az üzemeltető fogja meghatározni. A polgármester elmondása szerint a nyitásig még mindenképpen szükség lesz a termálkutak állapotának ellenőrzésére, fertőtlenítésre, továbbá a kellő létszámú személyzet biztosítására.

A fürdő egyébként már a tavalyi rövid szezonjában is egész sok vendéget vonzott, ami reménykeltő a jövőre nézve. Kizárólag szabadtéri medencékkel rendelkeznek, de ettől függetlenül egész éves működtetéssel számolnak.

Két gyógyvizes medence, valamint a termálmedence folyamatosan működne, ez egészülne ki a nyári időszakban élménymedencével, gyermekmedencével és tocsogómedencével. A bábolnai fürdő zárt pihenőtérrel, szaunavilággal, kávézóval és étteremmel is rendelkezik.

Bábolna Termálfürdő

Arról, hogy más fürdők mikor nyitottak újra, illetve mikorra tervezik az újranyitást, ide kattintva olvashat.